Publicat: 11 Iunie, 2018 - 12:36
12 - 17 iunie

Galeria SENSO București prezintă la Târgul Internaţional de Artă Paper Positions Basel expoziţia personală #fast food - Ana Ştefania Andronic (BUZU)

În perioada 12 iunie – 17 iunie 2018 Galeria de Artă Senso din București participă la Târgul Internațional de Artă Paper Positions de la Basel, Elveția, cu lucrările din ciclul #fast food ale artistei Ana Ștefania Andronic BUZU. Aceste creații ”ce propun un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice” au fost expuse la începutul acestui an  (4 - 31 ianuarie) și în Austria, la Five Plus Art Gallery din Viena.

Expoziția este susținută de FILDAS Art şi Catena Grup prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

Cu această ocazie va fi prezentat albumul de artă #fast food ce conţine lucrări ale artistei, editat de FILDAS Art în limbile engleză și germană. Acest proiect editorial a fost sponsorizat de Anca Vlad, Președinte de Onoare al Asociației Femeilor Creatoare în Arta Plastică și Președinte al Fundației FILDAS Art.

 

În acest an cele mai importante galerii de artă cu programe speciale de grafică din lume își dau întâlnire la Basel, în cadrul manifestării Paper Positions găzduită de Ackermannshof, un splendid complex de clădiri datând din secolul XIII, situat în centrul vechi al orașului. Paper Positions este cel mai important târg de artă ce se desfășoară în cadrul Basel Art Week. Alături de Galeria SENSO din București participă în acest an galerii din Germania, Italia,Marea Britanie, Belgia,  Austria, Franța și SUA

https://www.paperpositions.com/en/basel/exhibitors/

https://www.paperpositions.com/en/galleries/senso-art-gallery/

 

Anul trecut, de pildă, 95.000 de persoane au vizitat Paper Positions de la  Berlin, Basel și Munchen, unde au participat artişti din o sută de ţări. Un număr de 290 de galerii provenind din 35 de ţări au expus operele a peste 4.000 de artişti şi reprezentanţi din peste 300 de muzee şi instituţii culturale. au vizitat expoziţia

Membră a Uniunii Artiştilor Plastici, Ana Ștefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. A ales secţia de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei” şi a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înţelegere pentru “fandacsiile” discipolilor săi. Din 2010 până în prezent a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) în țară și în străinătate. La Bochum, Germania (2013), lucrările sale, de dimensiuni ample, prezentate în variantă UV au făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat în premieră publicului european. A participat la expoziții de grup, la  Bienalem iar în 2014 a participat prin Galeria Senso la Târgul de Artă Contemporană de la Ruhr - Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit şi în 2015, an în care a participat şi la Târgul Art Safari din Bucureşti. A expus din nou aici şi în 2016 şi tot atunci a fost prezentă la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafică  al UAP, precum și la Concursul Internațional de creație plastică și lirică eminesciană de la Iaşi. În 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulți, intitulată Imaginarium. A realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii şi pentru primul Cine-Cafe (Senso).  În 2017, la librăria Cărtureşti Verona a avut loc vernisajul expozitiei de grafică de șevalet, ”Percepții” - o expozitie  de „meditație și revelație”.  În mai 2017, la Galeriile Kretzulescu, în cadrul Târgul ART SAFARI 2017, a Galeria SENSO a participat şi a promovat lucrările artistei Ana Ştefania Andronic BUZU, ocazie cu care  a fost lansat şi albumul de artă #motion blur, un proiect realizat cu sprijinul fundaţiei FILDAS Art şi al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă.

 

”Ana Ștefania Andronic este un grafician care a ocolit cu grijă tentațiile vieții contemplative, opuse temperamentului ei deschis și energiei creatoare debordante care o stăpânește; s-a integrat, asemenea tinerilor din generația pe care o reprezintă, în trepidațiile și animația generatoare de bruiaje a vieții active, căreia a ajuns să-i descifreze atât de bine resorturile, încât le acceptă cu interes lipsit de crispare, cu bună dispoziție, detașare și umor”  – Dr. Doina Păuleanu, Director Muzeul de Artă Constanța

Galeria SENSO a participat în anul 2014 la Târgul de Artă Contemporary Art Ruhr (C.A.R), Essen, Germania cu artiștii Anca Boeriu, Marius Burhan și Eduard Duldner, iar la ediția din 2015, cu artista Ana Ștefania Andronic (Buzu), expoziția ”DiaFonii grafice”. La edițiile 2015 și 2017 ale Târgului de Artă ArtSafari, Galeria SENSO a participat cu artistul Corneliu Vasilescu (2015) și cu Ana Ștefania Andronic (Buzu) la edițiile 2015 și 2017 (cu expoziția #Motion Blur). În anul 2017, Galeria  Senso a participat cu artiștii Nicolae Moldovan, Ion Anghel și Edith Torony, la Arena Berlin la cea de-a IV-a ediție a Târgului Internațional de Artă POSITIONS Berlin Art Fair din Germania. A fost prima galerie de artă din România prezentă la acest eveniment de mare anvergură din cadrul BERLIN ART WEEK. Anul acesta, în perioada 4 ianuarie – 31 ianuarie, Galeria de Arta Senso a organizat la Five Plus Art Gallery din Viena, Austria, expoziția personală #fast food a Anei Ștefania Andronic BUZU.

Localizare: 

Geolocation is 47.5595986, 7.588576099999955

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: