Publicat: 23 Decembrie, 2017 - 12:38
Share
Five Plus Art Gallery din Viena

Galeria SENSO București prezintă expoziţia personală Ana Ştefania Andronic (BUZU) la Five Plus Art Gallery Viena, Austria!

 Joi, 4 ianuarie 2018, la Five Plus Art Gallery din Viena (Argentinierstraße 41, 1040 ) are loc vernisajul expoziției #fast food, expoziția personală a artistei Ana Ștefania Andronic BUZU. Evenimentul este susținut de FILDAS Art şi Catena Grup prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

Cu această ocazie se va lansa albumul de artă #fast food – Ana Ștefania Andronic BUZU, un volum ce conţine lucrări ale artistei, editat de FILDAS Art în limbile engleză și germană. Acest proiect editorial, alături de organizarea expoziției este sponsorizat de Anca Vlad, Președinte de Onoare al Asociației Femeilor Creatoare în Arta Plastică și Președinte al Fundației FILDAS Art.

 

       ”Ana Ștefania Andronic este un grafician care a ocolit cu grijă tentațiile vieții contemplative, opuse temperamentului ei deschis și energiei creatoare debordante care o stăpânește; s-a integrat, asemenea tinerilor din generația pe care o reprezintă, în trepidațiile și animația generatoare de bruiaje a vieții active, căreia a ajuns să-i descifreze atât de bine resorturile, încât le acceptă cu interes lipsit de crispare, cu bună dispoziție, detașare și umor”  – Dr. Doina Păuleanu, Director Muzeul de Artă Constanța

  Expoziţiile personale din ultimii ani, precum şi participările la târguri internaţionale ale Anei Ştefania Andronic BUZUau investigat noi modalităţi de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice”. Membră din 2014 a Uniunii Artiştilor Plastici, ea a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. A ales secţia de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei” şi a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înţelegere pentru “fandacsiile” discipolilor săi.

    „Informație vizuală și informație text.... Știri și graffitti-uri,  videoclipuri și gadgeturi, videograme și revolte. Un flux continuu, un val de necuprins cu neuronii sau cu ochii sau cu sufletul, din care extragerea/retragerea individuală devine, pe zi ce trece, mai puțin probabilă. Afluxul de informație devine bruiaj, își pierde valoarea estetică și valoarea informațională - un ,,zumzet” constant care alterează fluxul sinelui. O ceață care alterează perspectiva si atenuează și știrile false, și avansurile medicinei, și ultimele trenduri din modă. Redusă la „motion blur”, percepția se retrage înspre interior, înspre fantezii și fantasme pe care încă nu le-a influențat mediul exterior, dar acesta este pasul următor, etapa următoare: bruiajul exterior se internalizează. Cât și ce rămâne din vise și visuri?” - Cristi Mărculescu, critic de film

         Din 2010 până în prezent Ana Ştefania Andronic BUZU a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) în țară și străinătate. Dintre expoziţiile de grup la care a fost prezentă cu lucrări, amintim: Animafilm Bucuresti (cu lucrări de animaţie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar Naţional (Expozitie concurs “Marină” – Premiul II, 2010 şi Premiul I, 2011),  Muzeul de Istorie – Târgoviste (2010),  AVANPREMIERE - Fashion and Life Style Festival, "Parada marilor branduri de moda" (Club The ARK, 2010) ş.a.  

         „Ana Ştefania Andronic este o tânără artistă cu un imaginar inepuizabil, greu de clasificat, care poartă ludicul formelor şi pe cel al logosului, într-un spaţiu al magiei plutitoare. Fastul oniric, cu sonurile şi reverberările întoarcerii în timp, senzaţiile, aromele şi candorile plăsmuind metafore sunt prezente peste tot, gravând, uneori inefabil, alteori cu un lirism inchietant, o lume care funcţionează după legile unei scenografii proprii (...)” - Iolanda Malamen, 2017

       Artista a participat cu lucrări la Bienale din Bucureşti, Arad, Târgovişte, Timişoara şi Buzău, precum şi la alte expoziţii de grup, precum și la Concursul Internațional de creație plastico - lirică eminesciană, de la Iaşi. In sepembrie 2016, i-a fost selecționata o lucrare pentru evenimentul ARTE in BUCURESTI cu tema IN- VARIABIL. Tot în 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulti, "IMAGINARIUM". A realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii şi pentru primul Cine-Cafe (Senso). În 2017, la librăria Cărtureşti Verona a avut loc vernisajul expozitiei de grafică de șevalet, ”PERCEPȚII”  a Anei Ştefania Andronic (BUZU) - o expozitie  de „meditație și revelație”.  În mai 2017, la Galeriile Kretzulescu, în cadrul Târgul ART SAFARI 2017, ediţia a IV-a Galeria SENSO a participat şi a promovat lucrările artistei Ana Ştefania Andronic BUZU. Cu această ocazie a fost lansat şi albumul de artă #motion blur, un proiect realizat cu sprijinul fundaţiei FILDAS Art şi al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă, volum ce conţine lucrări ale artistei.

            ”Aducem arta mai aproape de tine – iată deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2017, cu același succes evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor” – Galeria de Artă SENSO, București

           Galeria SENSO a participat în anul 2014 la Târgul de Artă Contemporary Art Ruhr (C.A.R), cu artiștii Anca Boeriu, Marius Burhan și Eduard Duldner, iar la ediția din 2015, cu artista Ana Ștefania Andronic (Buzu). La edițiile 2015 și 2017 ale Târgului de Artă ArtSafari, Galeria SENSO a participat tot cu Ana Ștefania Andronic (Buzu), dar și cu artistul Corneliu Vasilescu (2015). În perioada 14 - 17 septembrie 2017, Galeria  Senso a participat cu artiștii Nicolae Moldovan, Ion Anghel și Edith Torony, la Arena Berlin la cea de-a IV-a ediție a Târgului Internațional de Artă POSITIONS Berlin Art Fair din Germania. A fost prima galerie de artă din România prezentă la acest eveniment de mare anvergură din cadrul BERLIN ART WEEK.

 Expoziția are loc  în perioada 4 ianuarie – 31 ianuarie 2018.

Localizare: 

Geolocation is 48.1916176, 16.375148200000012

Tag-uri Nume: