13 august 2022

Gamificarea – instrument de învăţare practică în cadrul proiectului PRIDE_U – POCU/626/6/13/133138

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La 7 (şapte) luni de la lansare, în competiţia gamificată VRunners din cadrul proiectului PRIDE_U, s-au înscris 153 studenţi din grupul-ţintă

Principala motivaţie a studenţilor pentru a se înscrie în competiţia gamificată VRunners din cadrul proiectului PRIDE-U o reprezintă posibilitatea de a câştiga premii şi de a-şi găsi mai repede un loc de muncă pe măsura pregătirii şi personalităţii lor

Peste 60.000 lei s-au acordat ca premii din momentul lansării competiţiei şi până în prezent

Gamificarea este o metodă bună de învăţare, inovatoare şi eficientă pentru studenţii care vor să performeze. Competiţia gamificată VRunners dezvoltată în cadrul proiectului PRIDE_U permite studenţilor înscrişi să creeze legături între cele învăţate (teorie) şi lumea reală a business-ului (practică).

Procesului de învăţare i se conferă astfel o calitate mult mai mare, deoarece studenţii acţionează motivaţi, cei mai activi şi buni fiind recompensaţi cu premii lunare de 13.000 lei.

Acordăm lunar câte 2 premii I în valoare de 3000 lei fiecare, 2 x premiu II în valoare de 2000 lei fiecare şi 2 x premiu III în valoare de 1500 lei fiecare.

Din momentul lansării competiţiei şi până în prezent s-au acordat premii în valoare de peste 60.000 lei.

Provocările din competiţia gamificată sunt instrumente eficiente pentru aprofundare şi rezolvare a diverselor situaţii ajutând la construirea şi dezvoltarea unor abilităţi constructive şi la stimularea şi menţinerea entuziasmului studenţilor de a învăţa. Le dăm astfel şansa de a explora anumite cazuri concrete, de a înţelege cum ar putea să aplice ce au învăţat având puterea de a utiliza aceste experienţe în plan profesional dar şi personal.

VRunners este un alternate reality game, care are la bază sarcini practice, studenţii din grupul ţintă trebuind să rezolve, într-un timp determinat, diverse „provocări”. Rezolvarea fiecărei provocări este aprobată/respinsă de către experţii de gaming & learning şi de către reprezentanţii mediului de business, iar pentru fiecare provocare îndeplinită fiecare student primeşte un anumit număr de calorii. Provocările acoperă un spectru foarte larg din punctul de vedere al competenţelor validate şi sunt bazate pe realitatea cu care cursanţii se „confruntă”: tematica şi bibliografia pentru examene, participări la workshop-uri şi vizite tematice, calitatea de angajat într-o companie, relatările prietenilor, articolele de specialitate din ziare, experienţele personale etc., care i-ar putea ajuta să se dezvolte atât din punct de vedere profesional, cât şi personal.

Implicăm în crearea provocărilor din competiţia VRunners – traineri şi manageri din companii renumite, care să supună atenţiei studenţilor situaţii concrete spre rezolvare. Am creat parteneriate cu peste 50 de organizaţii din mediul de business, ai căror reprezentani au sprijinit echipa de proiect în organizarea unor workshopuri, stagii de practică, concursuri, studii de caz.

În cele 7 luni de când a fost lansată competiţia gamificată VRunners, au fost rezolvate 1931 provocări de către cei 153 studenţi înscrişi.

„De-a lungul carierei mele în cadrul învăţământului universitar am avut ocazia să observ în detaliu necesităţile, dorinţele, cât şi aspiraţiile studenţilor mei. Mi-am propus să ţin pasul cu trendul actual în care educaţia să nu mai fie un proces rigid, ci o expresie firească a dorinţei de cât mai multă cunoaştere. Împreună cu echipa de proiect ne dorim să oferim în continuare o experienţă digitală de învăţare, cât mai interactivă, concretă şi distractivă pentru studenţii din grupul-ţintă”, declară Conf. univ. dr. Cristian MARINAŞ – Manager proiect PRIDE-U.

Detalii despre competiţia gamificată VRunners dezvoltată în cadrul PRIDE-U -„Practică inteligent dezvoltarea ta!” – puteţi găsi pe site-ul proiectului www.pride.ase.ro.

* * *

Despre proiectul PRIDE-U „Practică inteligent dezvoltarea ta!”

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE din Bucureşti derulează în perioada 22 septembrie 2020 – 21 septembrie 2022, proiectul Practică inteligent dezvoltarea ta-PRIDE – U / POCU/626/6/13/133138, proiect co-finanţat prin Programul Operaţional Capitalul Uman, 2014-2020; Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe.

Obiectivul general al proiectului îl constituie facilitarea tranziţiei studenţilor de la şcoală la viaţa activă prin furnizarea unui pachet integrat de servicii de orientare şi consiliere în carieră, coaching, învăţare practică şi organizarea unor stagii de practică la potenţiali angajatori, în vederea dobândirii de competenţe şi a învăţării pe tot parcursul vieţii.

Grupul ţintă al proiectului este format din 321 de studenţi ai Academiei de Studii Economice din Bucureşti, de la ciclul licenţă şi de la ciclul master, cu domiciliul în regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud – Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest şi Centru.

Despre Academia de Studii Economice

Academia de Studii Economice din Bucureşti este liderul învăţământului superior economic şi de administraţie publică din România şi Europa de Sud-Est, bine poziţionată la nivel internaţional, fapt atestat de ranking-urile de prestigiu. Este cotată cea mai bună universitate din România în domeniul Economie şi Econometrie, conform QS World University Rankings by Subject 2021 având cea mai bună inserţie a absolvenţilor pe piaţa muncii, 85% dintre absolvenţi îşi găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultăţii, în domeniul studiat.

Academia de Studii Economice din Bucureşti ocupă locul I în România, conform prestigiosului clasament Times Higher Education World University Ranking 2021.

Cu o tradiţie de peste 109 ani, Academia de Studii Economice din Bucureşti este o universitate modernă care se adaptează constant la cerinţele economiei de piaţă, în strânsă legătură cu cerinţele mediului de afaceri. ASE este într-o dinamică permanentă, oferind mereu noi oportunităţi studenţilor săi.

Sursa foto: Academia de Studii Economice