Publicat: 27 Ianuarie, 2013 - 14:17

Aseară, în cadrul Galei NRJ MUSIC AWARDS, la Cannes, au fost desemnaţi cei mai buni artişti francofoni şi internaţionali şi cele mai de succes piese, iar coreeanul PSY a cucerit două premii, cu piesa "Gangnam Style" - Cântecul Internaţional al Anului şi Videoclipul Anului.
 

Organizată de grupul media NRJ şi de TF1, Gala NRJ MUSIC AWARDS a avut loc la Palatul festivalurilor de la Cannes.
Revelaţia Francofonă a Anului a fost desemnată artista TAL, pe numele său adevarat Tal Benyerzi, o tânără născută în Israel, care, la vârsta de un an, a emigrat, împreună cu familia sa, în Franţa. La acest titlu mai fuseseră nominalizaţi c2c, Orelsan şi Youssoupha.
Artista Francofonă a Anului a fost votată interpreta franceză Shy'm (Tamara Marthe), care le-a devansat pe Amel Bent, Jenifer şi pe Nolwenn Leroy.
Artistul Francez al Anului este M Pokora (Matthieu Tota), un îndrăgit cantautor născut la Strasbourg, care i-a avut drept contracandidaţi pentru acest titlu pe Corneille, David Guetta şi Keen V.
Formaţia Francofonă a Anului a fost desemantă Sexion d'Assaut, la această categorie mai fiind nominalizaţi 1789, les Amants de la Bastille,BB Brunes şi Kenza Farah & Soprano.
Revelaţia Internaţională a Anului a fost numită Carly Rae Jepsen, care i-a avut drept contracandidaţi pe Birdy, Michel Tele şi Psy.
Interpreta Internaţională a Anului este Rihanna, celelalte nominalizări fiind Adele, Alicia Keys şi Nicky Minaj.
Interpretul Internaţional al Anului a fost desemnat Bruno Mars, tânărul american devansându-i pe Flo Rida, Pitbull şi pe Will.i.am.
Grupul Internaţional al Anului este One Direction, care a depăşit pe Carly Rae Jepsen & Owl city, Coldplay şi pe Maroon 5.
Cântecul Francofon al Anului a fost desemnat "Avant Qu'Elle Parte", al formaţiei Sexion d'Assaut, care a devansat piesele "Tomber Dans Ses Yeux", al celor de la 1789, les Amants de la Bastille, "Sur Le Fil", interpretat de Jenifer, şi piesa "Les Mots", a lui Keen V.
Gala NRJ MUSIC AWARDS a fost difuzată în direct aseară de postul TF1, disponibil în România în pachetul Fransat, prin Alfastar.

Autor: Călin Angheluţă