27 mai 2022

Gărâna Jazz Festival 2021, o ediţie de poveste, organizată în parteneriat cu UVT, într-un an atipic

Distribuie pe rețelele tale sociale:

A XXV-a ediţie a Gărâna Jazz Festival, organizată între 7-11 iulie, în celebra Poiana Lupului, va rămâne în memoria celor prezenţi pentru multă vreme. Organizatorii au marcat un sfert de secol de jazz la Gărâna, aducând pe scena festivalului nume de top ale jazz-ului autohton şi internaţional precum Paul Lay Trio, Avishai Cohen Trio, Dhafer Youssef sau Luiza Zan.

Despre această ediţie şi despre parteneriatul UVT cu Gărâna Jazz Fest, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, a afirmat: „În jurul Gărâna Jazz Festival s-a coagulat o imagine a României atentă la detalii, tonică, cu oameni care îmbrăţişează nu doar un gen muzical complex, ci şi creează împreună o stare de spirit unică. Îl felicit pe domnul Marius Giura şi întreaga echipă pentru că au reuşit să crească acest festival şi să îl transforme într-un veritabil brand de ţară. Marius Giura este, fără doar şi poate, genul de om care sfinţeşte locul. Sunt bucuros că UVT a putut susţine această ediţie şi suntem determinaţi ca la ediţiile viitoare să fim din nou alături de festival. De altfel, UVT a dat startul unui program cultural ambiţios, pentru că noi credem că Timişoara poate şi trebuie să strălucească în anul 2023, când va fi Capitală Europeană a Culturii. Genericul pe care îl preferăm spune că „La UVT, Cultura este Capitală!”, astfel că vă invităm să ne urmăriţi, pentru că pregătim multe surprize culturale”.

Ediţia din acest an a fost una realmente specială. În ciuda situaţiei pandemice mereu imprevizibile, organizatorii au reuşit nu doar să organizeze festivalul în condiţii tehnice excelente, ci şi să recreeze atmosfera unică cu care şi-a obişnuit publicul. Programul celor cinci seri a fost unul complex şi variat, propunând experienţe muzicale generoase şi diverse, momente de improvizaţie aparte şi interpretări admirabile. Publicul a fost pe măsura interpretărilor, s-au cerut nenumărate bisuri, iar artiştii au fost ovaţionaţi cu mult entuziasm. Totodată, organizatorii au pregătit lansări de carte şi expoziţii de fotografie, grafică şi pictură, precum cea a lui Valeriu Sepi sau Liviu Tulbure.

Organizatorii festivalului au anunţat deja că se gândesc la următoarea ediţie, pe care speră să o realizeze într-un context sanitar mai favorabil. Gărâna Jazz Festival a confirmat încă o dată faptul că rămâne un eveniment cultural reprezentativ pentru Banat şi România, iar în jurul său au fost fidelizate diferite generaţii de fani ai jazz-ului. Aşteptăm cu nerăbdare următoarea ediţie, pe care Universitatea de Vest din Timişoara o va susţine cu entuziasm.

INFO: cele cinci zile ale ediţiei 2021 Gărâna Jazz Festival pot fi urmărite AICI
https://web.facebook.com/pg/GaranaJazzFest/videos/?ref=page_internal

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional