Publicat: 1 Decembrie, 2017 - 12:03

Blocul de paradă al Forțelor Aeriene Române este condus de generalul de flotilă aeriană Constantin DOBRE, locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Aeriene și comandant al Componentei Operaționale Aeriene, absolvent al Colegiul de Război al Aerului, din Statele Unite ale Americii.
Garda de onoare a Drapelului de Luptă al Forțelor Aeriene este formată din militari din cadrul Detașamentului de căutare-salvare prin luptă - structură de operații speciale cu capabilități unice, dotată cu echipamente de ultimă generație și destinată multiplicării de putere a Forțelor Aeriene.
Militarii detașamentului au participat la misiuni de luptă în teatrele de operații din Irak și Afganistan, la misiuni specifice de căutare-salvare pe teritoriul național și la exerciții naționale și internaționale desfășurate cu celelalte categorii de forțe ale armatei și cu parteneri NATO.

Defilarea Forțelor Aeriene Române continuă cu comandantul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer “General Nicolae Dăscălescu”, colonelul Claudiu HERMENIUC, ofițer cu o îndelungată experiență în arma rachete și apărare antiaeriană, urmat de cele două detaşamente ale brigăzii. Militarii din Brigada 1 Rachete Sol-Aer au misiunea de apărare a municipiului Bucureşti şi a altor obiective importante.
Primul detașament este comandat de maiorul Cezar DEDU, iar al doilea detașament este comandat de locotenent-colonelul Ștefan ILIESCU.
În prezent, Brigada 1 Rachete Sol-Aer parcurge o etapă de transformare, operaționalizare și dotare. Cu tehnică de rachete, comunicații și radiolocație, compatibilă cu celelalte state membre aliate.
Urmează defilarea detaşamentului Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă”, condus de comandorul Gabriel RĂDUCANU. 
Academia este continuatoarea unei tradiții de peste un secol de învățământ militar aeronautic ce a debutat în România în anul 1912, prin înființarea Școlii de Zbor de la Cotroceni.  Academia Forțelor Aeriene este singura instituție militară de învățământ superior din țară care pregătește ofițeri pentru Forțele Aeriene Române.

Urmează defilarea detașamentului Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia”, condus de comandantul Școlii, comandorul Valentin ENACHE, absolvent al Academiei Tehnice Militare, Facultatea de mecanică, profil ingineri, arma aviație. 
Școala de Maiștri Militari și Subofițeri de la Boboc este singura instituție de învățământ postliceal militar destinată formării maiștrilor militari și subofițerilor din Forțele Aeriene. Cu o vechime de aproape un secol,  aceasta poartă numele onorific “Traian Vuia”, în semn de omagiu adus pionierului aviației românești și mondiale.