Publicat: 12 Mai, 2014 - 20:46

Spectacolul Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ "Gărgărițele se întorc pe pământ" de Vasili Sigarev, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, va fi prezentat în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Teatru Nou Arad (FITN), vineri, 16 mai, ora 19, în Sala Mare a Teatrului Clasic "Ioan Slavici".

Festivalul Internațional de Teatru Nou se desfășoară în perioada 9–18 mai 2014, programul acestuia cuprinzând peste 25 de spectacole care se vor juca atât în cele două săli ale teatrului organizator (Teatrul Clasic „Ioan Slavici”), cât și în aer liber și cluburi. Printre teatrele care participă în acest an se numără Teatrul “Toma Caragiu” Ploiești, Doctor’s Studio & Godot Café, Teatrul ACT, Teatrul German de Stat Timișoara și Teatrul “Regina Maria” Oradea.

Spectacolul "Gărgărițele se întorc pe pământ" este un spectacol tensionat maximal, încărcat de duhurile şi energiile vieţii pustiite, deznădăjduite. Ceea ce se vede la suprafaţă este mizeria, violenţa, prostia, însă această lume supravieţuieşte fiind vitalizată de izvorul interiorităţii, în care licărește, încă, umanul: iubirea, prietenia, compasiunea. Lumea în care ai văzut lumina zilei  poate fi un coşmar, dar trebuie să te lupţi ca să te trezeşti; altfel rămâi fără simţul lucidităţii, iar naivitatea este sacţionată drastic în jungla celor fără scrupule. În spatele unei violenţe extreme se află întotdeauna o traumă, pare să ne strige Vasili Sigarev, iar trauma este undeva, în copilărie, când greşelile adulţilor îi mutilează afectiv pe cei nevinovaţi.