Publicat: 17 August, 2018 - 16:00

Ediţia cu numărul 10 a Târgului Gaudeamus Litoral, organizat de Radio România în perioada 11 - 15 august în Piaţeta Perla din Mamaia, s-a încheiat aseară mult prea repede, în opinia iubitorior de carte aflaţi la mare în aceste zile. Zeci de premii acordate la Tombola Gaudeamus, o ofertă de carte şi jocuri extrem de tentantă şi un program bogat de evenimente literare şi muzicale au constituit punctele majore de atracţie pentru cei circa 8.000 de vizitatori care au ajuns în acest an la Gaudeamus Litoral.

Evenimentul s-a derulat sub semnul mai multor aniversări - Centenarul Marii Uniri, 90 de ani de Radio România, 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România şi 10 ediţii de Gaudeamus la malul mării - fiecare dintre ele marcată prin proiecte şi evenimente specifice Târgului Gaudeamus. Târgul GAUDEAMUS Litoral 2018 a fost organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus şi Radio Constanţa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa.

Preşedintele de onoare al acestei ediţii a fost domnul conf. univ. dr. Daniel Citirigă, Prodecan al Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Litoral 2018, decernate în cadrul festivităţii care a avut loc miercuri, 15 august, la ora 19.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanţilor prin Votul Publicului

- Trofeul GAUDEAMUS: locul 1 - Editura Nemira, locul 2 - Grupul Editorial AR şi locul 3 - Editura Humanitas
- Premiul pentru "Cea mai râvnită carte a târgului" a fost acordat Editurii Arthur (Grupul Editorial ART), cel care a publicat seria "Harry Potter" de J.K. Rowling, cea mai votată de către vizitatori.
- Trofeul Presei a revenit cotidianului "Cuget Liber" - secţiunea publicaţii şi postului Europa FM - secţiunea radio.

Premiul Miss Lectura a fost câştigat de domnişoara Maria Dobre, premiul constând într-o tabletă oferită de IndECO Grup. Proiecte Radio România derulate la GAUDEAMUS Litoral 2018

- Standul Centenar, care a reunit o selecţie generoasă de volume cu această tematică, adresate atât specialiştilor, cât şi celor mai tineri cititori, amenajat de Radio România cu sprijinul editurilor Litera, Humanitas şi RAO şi al Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie din Constanţa;

- Tombola Gaudeamus, derulată, la aniversarea a 90 de ani de radiofonie românească, din 90 în 90 de minute, pe baza buletinelor de Vot al Publicului Premiile Tombolei Gaudeamus, pe Litoral, au fost: un zbor de 30 de minute deasupra litoralului românesc, oferit de Regional Air Services şi câştigat de doamna Claudia Diaconescu, 12 vouchere în valoare de câte 300 de lei, oferite de Emex pentru achiziţionarea de produse ale companiei şi articole sportive (seturi de badmington şi tenis de masă, mingi de volei şi fotbal) oferite de sportpartner.ro.

- Seria de concerte care a însufleţit atmosfera din Piaţeta Perla în serile de 13, 14 şi 15 august, iniţiate de Radio România Constanţa şi oferite de Orchestra de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române, Asociaţia Culturală Belle Arti şi Centrul Cultural Judeţean Constanţa "Teodor T. Burada"

Târgul Gaudeamus Litoral - eveniment organizat de Radio România, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanţa
Partenerii ediţiei

Partener principal: BRD Groupe Societe Generale Parteneri: Emex, sportpartner.ro, Borsec, Rose Mary, IndECO Grup, Raja SA Constanţa, RATC Constanţa, Regional Air Services, Statul Major al Forţelor Navale - Muzica Forţelor Navale, Centrul Cultural Judeţean Constanţa "Teodor T. Burada" Parteneri media: Agenţia de Presă Rador, Alpha Media TV, Constănţeanul, Litoral TV, mediaTRUST, Televiziunea Media TV, www.evenimente-constanţa.ro, Ziua de Constanţa

Următoarea etapă a Caravanei Gaudeamus va avea loc în Braşov - eveniment în premieră - în perioada 29 august - 2 septembrie.

Tag-uri Institutii: