13 august 2022

Gaudeamus marca „ASE Bucureşti”, din nou la Tulcea

Stack of books on a wooden library shelf, the one on top open , multicolored book spines in a row in the background. Copy space on the left.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Administratorul public al judeţului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat marţi, 19 iulie 2022, la festivitatea de absolvire a primei generaţii de studenţi ai Facultăţii de Economie Agroalimentară şi a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti, Centrul Teritorial Tulcea.

Alături de tinerii absolvenţi tulceni, licenţiaţi în ştiinţe economice, din partea oficialităţilor au mai fost prezenţi la eveniment rectorul ASE, prof. dr. Nicolae Istudor, coordonatorul Centrului Teritorial Tulcea al ASE, prof. Liviu Lucan, primarul municipiului, Ştefan Ilie, inspectorul general al ISJ Tulcea, Viorica Pavel. Aşa cum era de aşteptat, din cadru nu au lipsit cadrele didactice universitare care i-au îndrumat pe tinerii studenţi tulceni pe parcursul celor trei ani.

„Acum trei ani mă aflam şi eu în această sală, în momentul în care s-a dat startul acestui nou proiect. Mai mult, am participat, efectiv, alături de domnul preşedinte Horia Teodorescu, la discuţiile care au pus bazele revenirii ASE la Tulcea. Şi, bineînţeles, alături de domnul rector Nicolae Istudor, aici de faţă, principalul motor al acestei iniţiative. La fiecare două-trei săptămâni, dânsul avea dicuţii cu domnul preşedinte şi cu domnul primar Constantin Hogea, la acea vreme. Ideea era să aducem ASE-ul la Tulcea. Aşa că ne-am aşezat la masă şi am discutat de ce e nevoie la Tulcea şi ce studenţi am găsi aici. Şi am zis: la Tulcea avem agricultură, avem turism, avem mediu, acestea fiind domeniile în care vom găsi tineri interesaţi şi pe care se pliază perfect specificul judeţului nostru. Şi iată că, astfel, s-a găsit modalitatea prin care Academia de Ştiinţe Economice să funcţioneze la Tulcea, cea mai mare provocare, de altfel, pe care avut-o această prestigioasă instituţie de învăţământ superior”, a declarat administratorul public al judeţului, Dumitru Mergeani.

Domnia sa i-a felicitat pe cei aproape 40 de absolvenţi şi şi-a încheiat discursul într-o notă veselă, adăugând: „Îmi pare rău că ne-aţi invitat la începutul şi la finalul cursurilor universitare. Propun ca anul următor să fim invitaţi şi la Balul Bobocilor şi la banchetul de absolvire pentru că e păcat, sincer, să nu participăm şi noi la bucuria voastră, a studenţilor. Şi dacă până acum ne-aţi aplaudat voi, propun ca acum să vă aplaudăm noi pe dumneavoastră, pentru că meritaţi din plin! Felicitări!”.

Academia de Studii Eonomice Bucureşti a mai funcţionat la Tulcea, prin intermediul unui centru teritorial, în urmă cu aproape 20 de ani, oferind vreme de zece ani judeţului nostru plus valoare prin intermediul generaţiilor de absolvenţi şi licenţiaţi în finanţe-bănci şi comerţ-turism.

Sursa fotoPixabay