Publicat: 25 Iunie, 2019 - 13:23

În cadrul unei gale, care a avut loc pe 24 iunie, Gault&Millau a lansat ediția 2019 a ghidului de restaurante pentru România. 275 de restaurante și localuri POP (183 restaurante și 92 localuri POP) au fost selectate în ediția 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 orașe – 154 de localuri fiind noutăți față de ediția din 2018. În total, restaurantele din România au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaștere în gastronomia internaţională.
Cel mai prestigios premiu din 2019 a fost acordat lui Alexandru Dumitru (restaurantul Bistro
Ateneu, București), care obține scorul maxim din ghidul de restaurante Gault&Millau Romania
2019 – 15,5 puncte și 3 bonete.
Alte 4 restaurante din România au primit un scor de 15 puncte și 3 bonete : Baracca (ClujNapoca), Fragment (Cluj-Napoca), KAIAMO (București) și the ARTIST (București).
Evaluările restaurantelor din ghidul de restaurante Gault&Millau România ediția 2019 au fost
realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetățeni români și expați) și 2
internaționali.
„Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția într-o platformă globală care poate exprima clar
și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și
agricultura din România. Sper ca recunoașterea oferită de echipele noastre locale și
internaționale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care
îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate și asumare, cu toate riscurile și obstacolele inerente.
Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare
puternică pentru românii care de ani buni creează gust și experiențe culinare deosebite în alte
părți ale lumii. ”, declară Alexandru Almăjeanu, fondator, Gault&Millau România
„A doua ediție a ghidului de restaurante Gault&Millau reprezintă deja o consolidare a brandului în
România: acoperire națională, un număr aproape dublu de restaurante selectate, o creștere a
nivelului experienței gastronomice care se reflectă în scoruri mai mari în 2019. Presiunea pozitivă
a prezenței ghidului Gault&Millau în România funcționează și va continua să aducă rezultate
semnificative pentru piața locală.”, adaugă Raluca Hriţcu şi Ştefan Mortici, Country Managers
Gault&Millau România.

Premiile Gault&Millau România 2019:
Bucătarul-șef al anului | Chef of the Year
Alexandru DUMITRU – Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete
Marii bucătari de mâine | Great Chefs of Tomorrow
prezentat de Nespresso
Andrei CHELARU – Fragment, 15 puncte & 3 bonete
Radu C.M. IONESCU – Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete
Roland SUCIU – Baracca, 15 puncte & 3 bonete
Femeia bucătar a anului | Woman Chef of the Year
prezentat de S.E.R.V.E
Oana Irina COANTĂ – Bistro de l'Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă
Bucătarii regionali ai anului | Regional Chefs of the Year
Dobrogea: Anne Marie ROSENBERG – Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă
Moldova, prezentat de Agricola International: Claudia BĂCĂUANU – Toujours, 12
puncte & 1 bonetă
Muntenia, prezentat de Hochland: Paul OPPENKAMP – the Artist 15, puncte & 3
bonete
Transilvania, prezentat de Bit Soft: Roland SZEGEDI – Cabinet de Vin & Cocotte, 13
puncte & 2 bonete
Terroir
prezentat de Nasul Roșu
Ioan BEBEȘELEA – Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă
Cofetar-Patiserul anului | Pastry Chef of the Year
prezentat de Nazzuro Aqua
Ana CONSULEA – Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă
Echipa de servicii a anului | Service of the Year
prezentat de Sezonul Franța - România
Echipa Baracca
Trofeele POP | POP Trophies
prezentat de Domeniul Coroanei Segarcea
Mésange Fromagerie
Papila
Pizza Mania
Promotorii gastronomiei românești | Culinary advocacy
prezentat de Budureasca
Asociația Ivan Patzaichin Mila 23 – Puncte gastronomice locale
Asociatia My Transylvania, Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival
Gastro Art – Proiect editorial

Despre Gault&Millau – Ghidul Galben
Gault&Millau este primul ghid internațional gastronomic care intră pe piața românească.
Ghidul a fost publicat mai întâi în Franța acum 50 de ani de doi jurnaliști pasionați - Henri Gault
și Christian Millau - și s-a făcut cunoscut prin susținerea reprezentanților noii bucătării franceze
precum Paul Bocuse sau frații Troisgros. În timp, ghidul a cunoscut un success internațional,
Gault&Millau fiind acum prezent în peste 20 de țări și 5 continente.
În România, Gault&Millau își propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calității,
creativității și autenticității descoperite în restaurantele locale.

 

Tag-uri Institutii: