Publicat: 17 Iulie, 2016 - 12:24
Share

Omul care a dirijat procesul Ceauşeştilor, Gelu Voican Voiculescu, ocupă postul de consilier al Ministrului Secretar de Stat pentru problemele revoluționarilor. Măsura a stârnit reacţii printre asociaţiile de revoluţionari, care îl contestă pe Gelu Voican Voiculescu. De altfel, acesta este pus sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990.

Deşi este pensionar, Gelu Voican Voiculescu preferă să se implice activ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă Guvernul. Acesta a fost angajat pe postul de consilier al Ministrului Secretar de Stat pentru problemele revoluționarilor, Adrian Sanda.

Gelu Voican Voiculescu este unul din cele mai controversate personaje ale Revoluţiei. Acuzat de spionaj economic și trădarea secretelor de stat în anii 70, a participat activ la evenimentele din decembrie 1989, fiind principalul orchestrator al procesului în care Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost judecaţi şi condamnaţi la moarte. A coordonat apoi trecerea Securităţii în subordinea MApN şi a pus bazele infrastructurii serviciilor de informaţii de astăzi.