Publicat: 21 Aprilie, 2019 - 15:15

Statul Major al Forțelor Aeriene și Componenta Operațională Aeriană au evocat personalitatea generalului Paul Teodorescu, unul dintre făuritorii așezământului creștin de la Frâncești - Manastirea Dintr-un Lemn. Generalul Paul Teodorescu a fost pomenit, joi, la asezamantul monahal din judetul Valcea. 

Fost ministru al aerului si marinei in perioada 1938-1940, acesta este inmormantat in cimitirul de langa bisericuta din lemn a manastirii. Slujba de pomenire a generalului, dar si a tuturor militarilor care au sprijinit sfantul locas a fost oficiata de mai multi preoti. Parastasul a fost savarsit in prezenta reprezentantilor din Statul Major al Forțelor Aeriene și Componenta Operațională Aeriană. La final, toti cei prezenti au vizitat muzeul manastirii, Casa domneasca si biblioteca generalului-locotenent Paul Teodorescu. 

Monahia Emanuela Oprea, stareta Manastirii Dintr-un Lemn, judetul Valcea, a spus: "Au fost prezenti 5 preoti  militari, dar si 7-8 preoti ai nostri din Eparhia Ramnicului trimisi de Inalt Preasfintitul Parintele nostru Varsanufie care este un mare purtator de grija pentru aceste lucruri. Colaborarea cu Statul Major al Fortelor Aeriene a devenit familiara. In mod deosebit, ei vin cu sufletul plin de rugaciuni, sa se roage pentru generalul Paul Teodorescu, sa depuna o rugaciune, o lumanare si sa ne cerceteze si pe noi, maicutele ce mai facem si ce mai avem nevoie".

Capitan Danut Pruna, de la Componenta Operațională Aeriană ''General comandant-aviator Ermil Gheorghiu'', a afirmat: 'In perioada sărbătorilor pascale, reprezentanți din cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene precum si ai Componentei Operationale Aeriene viziteaza anual Manastirea Dintr-un Lemn. După o restaurare importantă  realizată de către Ministerul Aerului şi Marinei, restaurare făcută între anii 1938 - 1940, sfântul locaş a devenit simbolic loc de închinăciune şi rugă pentru noi, aviatorii. Vizita, echivalenta a unui pelerinaj devenit traditional, marcheaza legatura speciala dintre aviatori si Manastirea Dintr un Lemn. Cu ocazia acestei deplasari ne am dorit sa aducem un mesaj de credință si piosenie, de aducere aminte a faptelor de eroism a eroilor aviatori care si-au dat viata pentru Romania".

Tag-uri Geo: