Publicat: 9 Noiembrie, 2018 - 09:56

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut, la 8 noiembrie 2018, la Bucureşti, o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri europene, diplomaţie publică şi economică din Ministerul Afacerilor Externe sloven, Dobran Bozic.

Întrevederea a prilejuit reafirmarea interesului pentru un dialog bilateral aprofundat, precum şi pentru intensificarea relaţiilor economice, aflate pe o tendinţă ascendentă. A fost subliniată importanţa pentru mediul de afaceri a forumurilor de cooperare economică atât bilaterale, cât şi în cadrul regional. Partea română a salutat prezenţa consistentă a părţii slovene la Summit-ul Iniţiativei 3 Mări, care s-a desfăşurat la Bucureşti în perioada 17-18 septembrie 2018, precum şi decizia Sloveniei de a găzdui viitoarea ediţie a Summit-ului.

Au fost abordate subiecte privind situaţia în regiunea Balcanilor de Vest şi procesul de extindere al Uniunii, partea română subliniind necesitatea menţinerii angajamentului UE şi a politicii de extindere în această regiune. Au fost discutate, în acelaşi timp, aspecte legate de securitatea regională şi importanţa relaţiei transatlantice, precum şi importanţa unui răspuns coordonat în ceea ce priveşte ameninţările actuale la adresa securităţii, inclusiv a securităţii cibernetice. 

Interlocutorii au mai avut un schimb de opinii pe marginea priorităţilor asumate de România în contextul deţinerii viitoarei Preşedinţii la Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: