Publicat: 6 Decembrie, 2018 - 11:06

Întâlnirea ambasadorului George Cristian Maior cu Dmitri Alperovitch, co-fondatorul CrowdStrike Inc., una dintre cele mai importante companii americane de securitate cibernetică

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut, miercuri, 5 decembrie 2018, o întrevedere cu Dmitri Alperovitch, co-fondator şi CTO (Chief Techonology Officer) al CrowdStrike Inc., companie americană care reprezintă unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de securitate de ultimă generaţie, informaţii privind ameninţările şi servicii de răspuns la incidente. 

În cadrul dialogului, Dmitri Alperovitch a prezentat progresele companiei pe care a fondat-o, menţionând că aceasta s-a extins în mai mult de zece ţări, inclusiv în România, acolo unde filiala Crowdstrike SRL a fost înfiinţată în 2016. Potrivit lui Dmitri Alperovitch, Crowdstrike SRL a făcut deja angajări în România, intenţionând ca, în viitorul apropiat, să îşi dezvolte puternic echipa din Bucureşti.

Principalul subiect al dialogului a fost constituit de deschiderea, la Bucureşti, pe 11 decembrie 2018, de către CrowdStrike Inc., a unui Centru de Excelenţă, eveniment la care este aşteptată inclusiv prezenţa unor oficiali guvernamentali români. Ambasadorul George Cristian Maior l-a felicitat pe interlocutorul american pentru activitatea desfăşurată în domeniul securităţii cibernetice şi pentru iniţiativa înfiinţării Centrului de Excelenţă CrowdStrike Inc. la Bucureşti. Ambasadorul român a evidenţiat progresele României din acest domeniu, cu accent pe activitatea desfăşurată în centrele universitare care pregătesc specialişti IT.

Dmitri Alperovitch a fost inclus de Politico Magazine printre primii 50 de gânditori influenţi şi vizionari, iar în 2013 a fost numit unul dintre Leading Global Thinker de către Foreign Policy Magazine, alături de secretarul de stat John Kerry, fondatorul Tesla, Elon Musk şi fondatorul Amazon, Jeff Bezos. În 2017, revista Fortune l-a inclus pe Dmitri Alperovitch în clasamentul celor mai influenţi 40 de tineri oameni de afaceri.