21 mai 2022

George Tuţă: Ştiinţa de la Măgurele va aduce beneficii şi profit comunităţilor dacă se îmbină cu inovarea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Deputatul PNL, George Tuţă, a organizat miercuri, 26 ianuarie, o prezentare inedită a oraşului ştiinţific Măgurele, din judeţul Ilfov, la care au participat membri ai corpului diplomatic, cercetători, rectori şi reprezentanţi ai administraţiei centrale, judeţene şi locale.

„Trebuie să existe o legătură strânsă între cei care fac legile şi cei cărora li se aplică. Unul din obiectivele mele pe care îl aplic în activitatea de deputat stă în construirea de punţi între cei doi poli. Astăzi am avut ocazia să reunesc în acelaşi loc actori relevanţi care vor putea să construiască pe mai departe punţi între ştiinţă şi realitate, la cel mai mare oraş ştiinţific al României, Măgurele, care găzduieşte peste 1000 de cercetători. Cred că cercetarea trebuie să fie o componentă a business-ului, să ofere soluţii viabile economice, pentru că, astfel, va aduce multiple beneficii comunităţilor. Îmi doresc să construim un ecosistem care să îmbine ştiinţa, inovarea şi antreprenoriatul. Prezenţa numeroşilor diplomaţi străini la Măgurele este un semnal pozitiv pentru consolidarea relaţiilor dintre România şi ţări din UE sau din afara spaţiului european pentru dezvoltarea inovării”, a declarat George Tuţă.

Diplomaţii au fost invitaţi să pună umărul la consolidarea relaţiilor bilaterale şi economice, în viitorul Măgurele Science Park, proiect pus în aplicare de Consiliul Judeţean Ilfov. Centru care, însă, va aduce beneficii multiple pentru România, nu doar pentru o zonă geografică.

Deputat PNL de Ilfov

George Tuţă

26 ianuarie 2022