Publicat: 2 Mai, 2012 - 12:16
Share

Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat că ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, împreună cu miniştrii de resort de la Economie, Sănătate şi Muncă, respectiv Daniel Chiţoiu, Vasile Cepoi şi Mariana Câmpeanu vor începe după-amiază discuţiile tehnice cu delegaţia FMI.

"În această după-amiază, vicepremierul desemnat şi ministrul de Finanţe, Florin Georgescu, împreună cu miniştrii de resort, de la Economie, Sănătate, Muncă, va începe discuţiile tehnice cu delegaţia FMI, în aşa fel încât să putem marţi, la prima şedinţă de Guvern, sau luni, la solicitarea votului de învestitură, să spunem concret cu cifre şi cu date când putem să luăm măsurile (majorările salariale - n.r.)", a declarat Ponta.

Ponta a spus că intenţia Cabinetului său de a majora salariile este una reală.

"Intenţia e evidentă. Am promis acest lucru. Vreau să vorbesc de acum încolo cu cifre şi cu date, nu cu intenţii care nu se materializează", a spus Ponta.
 
"Delegaţia FMI, a BM şi CE ar urma să-şi încheie vizita în data de 8 sau 9. Intenţia mea este ca, până atunci, deşi Guvernul sigur va fi votat în data de 7, să avem toate discuţiile necesare pentru ca pe 8, în prima şedinţă a noului guvern, să dezbatem şi să aprobăm scrisoarea de intenţie, în aşa fel încât delegaţia să plece deja cu scrisoarea care va fi supusă board-ului FMI probabil în luna iunie", a mai spus Ponta.