13 august 2022

Georgeta-Carmen HOLBAN: Desemnarea lui Cioloş ca premier, o prelungire inutilă a crizei politice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Desemnarea lui Dacian Cioloş ca şi candidat pentru funcţia de şef al Guvernului nu va face decât să prelungească criza politică şi guvernamentală actuală.

PSD nu va fi complice la această deturnare a atenţiei publice de la ideea iniţială de a-l numi din nou premier pe Florin Cîţu şi, în consecinţă, nu va vota un cabinet condus de liderul userist.

Având în vedere declaraţiile publice ulterioare anunţului preşedintelui, este clar că se conturează imposibilitatea constituirii unui cabinet cu şanse de a trece de votul Parlamentului.

Este dramatic că România nu mai este guvernată de peste patru luni de zile, timp în care românii au asistat la campaniile interne ale celor două partide de la guvernare, aspecte ce au condus la această criză politică profundă.

Preşedintele României trebuie să înceteze joaca cu ţara, cu românii, cu coaliţia şi cu guvernarea, numirea lui Cioloş fiind un scenariu ce maschează alte interese ale acestuia.

România trebuie să aibă un guvern responsabil, care să vină cât mai grabnic cu soluţii pentru reducerea efectelor dezastruoase din aceste zile ale pandemiei, precum şi pentru rezolvarea problemelor generate de facturile uriaşe la energie, de preţurile scăpate de sub control, de majorarea dobânzilor creditelor în lei şi de celelalte probleme reale ale românilor. Din păcate, în fosta guvernare Cîţu, acestea nu s-au regăsit printre priorităţile puterii executive a ţării, fiind înlocuite de interesele politice meschine şi de grup ale decidenţilor liberali şi userişti.

PSD va susţine ideea sa de a adopta măsuri de apărare a nevoilor fundamentale ale românilor, prin organizarea de alegeri anticipate. În actualele circumstanţe politice, este greu de crezut că preşedintele Iohannis va mai reuşi să reimpună o nouă ediţie a „guvernului meu”.

Deputat PSD Dâmboviţa,
Georgeta-Carmen HOLBAN