17 iunie 2021

Georgeta-Carmen HOLBAN: Guvernul „Nu avem bani” este dator românilor cu soluţii, nu cu lamentări jalnice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Istoria austerităţii ce loveşte periodic România se repetă acum aproape identic, după 11 ani. Coaliţia de guvernare de astăzi seamănă din ce în ce mai mult cu PDL-ul condus de Băsescu şi Boc din 2010. Politicile promovate de PNL, USR şi UDMR sunt aceleaşi de acum 11 ani, cu sloganuri şi discursuri de acelaşi tip.

Guvernul Cîţu repetă acum cu obstinaţie vechile şlagăre de pe vremea lui Băsescu şi Boc, după tiparul „toţi sunteţi vinovaţi, numai noi nu!”, prin atacarea bugetarilor, divizarea societăţii şi rostogolirea sloganului „Nu avem bani pentru creşteri salariale”. În plus, guvernarea dreptei a lansat şi ideea năstruşnică a creşterii vârstei de pensionare, justificată chipurile de faptul că nu sunt suficiente fonduri care să susţină sistemul public de pensii.

Ca şi Boc, premierul Cîţu reeditează zilnic eternul argument „Nu sunt bani”, ca şi cum acesta ar ţine românilor de cald şi de foame. Le reamintesc reprezentanţilor coaliţiei că oamenii nu au nevoie să li se spună că „nu sunt bani”. Rolul unui guvern nu e să se plângă şi să dea vina pe toată lumea, ci să vină cu soluţii, să aducă prosperitate, nu austeritate. Ceea ce se întâmplă cu activitatea „guvernului meu” arată exact contrariul, adică incapacitatea managerială a celor desemnaţi să gestioneze dezvoltarea ţării şi să ia măsurile adecvate pentru creşterea calităţii vieţii şi a bunăstării românilor.

PSD a găsit întotdeauna soluţii şi bani pentru majorarea salariilor şi pensiilor, pentru creşterea alocaţiilor copiilor, pentru investiţii şi dezvoltare, fără a îndatora ţara pe zeci de ani de acum înainte. Mai mult, PSD a câştigat şi ultimele alegeri parlamentare, dar chiriaşul de la Cotroceni v-a impus pe voi, partidele de dreapta, să conduceţi, nu să vă lamentaţi ca pruncii care îşi pierd jucăria preferată.

Soluţiile pentru ieşirea din criza actuală sunt cele promovate de guvernarea PSD, respectiv crearea de noi locuri de muncă şi acordarea de venituri salariale mai mari. În urma politicilor PSD, pensiile şi salariile s-au dublat, numărul salariaţilor a crescut cu 1,5 milioane persoane (de la 4,1 milioane la 5,6 milioane), şi, de asemenea, s-au înfiinţat peste 350.000 de companii noi.

Tristă soartă au românii dacă cei care guvernează s-au întors cu 11 ani în timp. Nu aveţi bani? Aţi minţit românii? Nu faceţi ce aţi promis? Nu aveţi soluţii? Plecaţi acasă şi lăsaţi pe alţii să conducă.

Deputat PSD Dâmboviţa,
Georgeta-Carmen HOLBAN