Publicat: 26 Septembrie, 2015 - 13:27
Share

Germania estimeaza ca 30% din imigrantii care pretind ca sunt cetateni ai Siriei sfasiate de razboi provin de fapt din alte tari, a precizat vineri un purtator de cuvant al Ministerului de Interne de la Berlin.

"Este o estimare pe baza observatiilor din teren, facute in special de politia federala, Biroul pentru Migratie si Refugiati si Frontex (Agentia de Protectie a frontierelor UE) ", a precizat oficialul. Purtatorul de cuvant a subliniat ca Germania nu tine statistici oficiale privind solicitantii de azil care se crede ca si-au declarat incorect nationalitatea, arata Yahoo News care preia AFP.

Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat ulterior ca "s-au vazut pasapoarte false siriene si exista semne ca unii oameni pretind a fi din Siria, dar nu vorbesc o boaba de araba".

Germania este destinatia preferata pentru persoanele care fug de razboi si mizerie in ceea ce pare a fi cel mai mare aflux de migranti de la Al Doilea Razboi Mondial. Berlinul se asteapta sa intampine intre 800.000 si un milion de nou-veniti in acest an.

O piata a pasapoartelor siriene false a aparut, in special in Turcia, pentru a ajuta migrantii si refugiatii sa intre in UE, a declarat la inceputul acestei luni seful Frontex, Fabrice Leggeri.

Confruntata cu un aflux record de migranti, Germania va debloca pentru 2016 fonduri suplimentare de aproximativ 4 miliarde de euro pentru statele regionale, responsabile sa se ocupe de solicitantii de azil, a anuntat joi cancelarul german, Angela Merkel.