27 septembrie 2022

Germania a anunțat modificări ale formatului Rammstein, conferință privind ajutorul militar acordat Ucrainei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În Germania va avea loc o conferință privind ajutorul militar acordat Ucrainei, care va fi o continuare și extindere a formatului Rammstein.

Conferința va avea loc pe 11 august. Purtătorul de cuvânt al Ministerului German al Apărării, Arno Kolac, a semnalat ca „este important pentru noi (partea germană) ca ajutorul să fie stabil și de lungă durată. Și acest lucru distinge oarecum acest format de formatul „Ramstein”, care se ocupă de aprovizionarea pe termen scurt cu arme către Ucraina. Formatul acestei conferințe se potrivește foarte bine în conceptul nostru”, a spus Kolats.

La Copenhaga, vor discuta, printre altele, chestiuni de finanțare pe termen lung, pregătirea armatei ucrainene și altele.

Germania plănuiește să-și aducă contribuția, care „va fi puțin mai largă decât formatul Rammstein”.

Conferința de la Copenhaga este un fel de continuare și extindere a formatului Rammstein, a adăugat Kolac.

Germania este una dintre cele trei țări care furnizează lansatoare de rachete Forțelor Armate Ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Berlin. El a menționat, de asemenea, furnizarea de stații radar de contrabaterie Cobra către Ucraina pentru a combate artileria și dronele rusești.

Ministrul Apărării al Ucrainei, Oleksiy Reznikov și colegii săi din Marea Britanie, Estonia, Islanda, Letonia, Lituania, Olanda, Germania, Norvegia, Polonia, Slovacia, SUA, Finlanda, Republica Cehă, Suedia, Australia, Canada și Noua Zeelandă vor participa la conferința de la Copenhaga.

Întâlnirea în format Rammstein-4 a avut loc în iulie. Apoi au anunțat continuarea sprijinului pentru Ucraina. Peste 30 de țări ale lumii au oferit Ucrainei ajutor militar – arme și echipamente.

La 1 august, Statele Unite au anunțat un nou pachet de ajutor militar dedicat Ucrainei în valoare de 550 de milioane de dolari. Este vorba despre aproximativ 75.000 de obuze pentru artilerie de calibrul 155 mm, precum și despre rachete pentru sistemele de rachete HIMARS . Înainte de aceasta, Ucraina a primit patru sisteme cu reacție americane suplimentare.
A Consemnat Ciprian Pop

Sursa foto Twitter