29 septembrie 2022

Germania anunță un fond de ajutor miliardar la ONU

FILE PHOTO -Germany's Chancellor Olaf Scholz attends the Canada-Germany Business forum, in Toronto, Canada, August 23, 2022. REUTERS/Carlos Osorio

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Cancelarul federal german, Olaf Scholz, a anunțat astăzi un fond de ajutor de șase miliarde de dolari, a apărat poziția țării sale cu privire la schimbările climatice și a atacat Rusia și operațiunea sa militară din Ucraina.

Vorbind la sesiunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU, Scholz s-a referit la o alianță globală pentru dezvoltarea infrastructurii, dotată cu aproximativ șase miliarde de dolari pentru investiții în țările mai puțin dezvoltate în următorii cinci ani.

În plus, liderul german a considerat că este necesară o lume multipolară, în care să funcționeze regulile, în care să includă în primul rând libertatea și existența pașnică.

Scholz a atacat operațiunea militară anunțată pe 24 februarie de președintele Vladimir Putin.

Domnitorul german a pus criza economică în creștere din lume acestei acțiuni a Moscovei, inclusiv lipsei de aprovizionare cu alimente, deși Rusia denunță că acest lucru se întâmplă după aplicarea de către Occident a peste 10.000 de măsuri punitive unilaterale împotriva acesteia.

Pe de altă parte, cancelarul federal a declarat că la următoarea conferință privind schimbările climatice (COP27), programată în noiembrie anul acesta în Egipt, țara sa va pleda pentru un scut global împotriva schimbărilor climatice.

Vom sprijini statele în curs de dezvoltare în eforturile lor de a implementa mecanisme de valorificare a energiei regenerabile, a subliniat Scholz în segmentul de după-amiază al sesiunii acestei sesiuni.
A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto reuters