Publicat: 22 Iulie, 2016 - 20:16
Share

Update 22.00: Cancelarul german Angela Merkel a convocat o celulă de criză. Ziarul german Bild susține că unul dintre atacatori s-a sinucis. Agențiile de presă externe prezintă o poză care ar înfățișa unul dintre terorisți

Update: Încă două atacuri armate! Stare de urgență în Munchen! Atentat la stația de metrou Marienplatz şi în centrul orașului în Piața Karlsplatz. Transportul public a fost oprit în tot orașul. Atacatorul ar fi încă în libertate, iar mai multe persoane sunt blocate încă în centrul comercial. Toate trenurile spre Munchen sunt oprite. Toate statiile de metrou sunt inchise.

Numerele de telefon puse la dispoziţie de Ministerul de Externe. Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789, se arată într-un comunicat al MAE.

Împușcături s-au auzit la centrul comercial Olympia din Munchen - a afirmat o sursă din poliție pentru CNN. Martorii au auzit mai multe focuri de armă.

Mall-ul a fost evacuat, iar poliția a încercuit zona. Anumite surse spun deja că ar fi vorba despre cel puțin 15 morți, dar informația nu a fost confirmată oficial. Surse din poliția au confirmat pentru AFP exista unei persoane decedate și a 10 răniți.

RT.com afirmă că atacatorul ar fi părăsit centrul comercial și s-a întreptat spre o stație de metrou.

Deși unele surse dădeau informația că teroristul ar fi lichidat, anumite surse din presa germană spun că acesta s-ar afla încă la locul tragediei.

Presa germană numește incidentul un atentat terorist.

Jurnaliștii de la Bild spun că situația este foarte gravă.