1 iulie 2022

Germania închide consulatul din orașul afgan Mazar-i-Sharif

parasre trupe germane din AFGANISTAN

Mazar-e Sharif, Afghanistan (November 13, 2010) - An Afghan National Army Mi-17 helicopter flies over the northern Afghan city of Mazar-e Sharif following a supply mission to an outpost at Qush Tappeh, Afghanistan. (Photo by MC1 Eric S. Dehm, US Navy)

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Germania închide consulatul din orașul afgan Mazar-i-Sharif
Acest lucru s-a întâmplat pe fondul retragerii trupelor străine din Afganistan.

Consulatul General al Germaniei a încetat să mai lucreze în Mazar-i-Sharif (provincia Balkh) pe fondul retragerii trupelor străine din Afganistan. Acest lucru a fost raportat marți de Reuters si agenția de știri germană, DPA , citând o sursă diplomatică.

Potrivit acestuia, ultimii soldați germani staționați în amplasamentul militar Mazar-i-Sharif au părăsit țara săptămâna trecută. Pe 29 iunie, ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a anunțat sfârșitul participării militare germane la misiunea Resolute Support din Afganistan. Această operațiune a început în octombrie 2001. La vârf, în 2010-2013, numărul forțelor occidentale din țară a depășit 150 de mii. Principalele unități de luptă ale Statelor Unite și ale altor țări NATO au fost retrase în 2014.

Contingentul german din Afganistan a fost anul trecut de aproximativ 1.000 de militari, majoritatea instructori militari. Retragerea personalului și a echipamentului a început la sfârșitul lunii aprilie. După cum a fost raportat anterior de DPA , Germania a cheltuit 12 miliarde EURO între 2001 și 2020 pentru a participa la operațiunea Resolute Support.

Ciprian Pop