Publicat: 28 Mai, 2017 - 16:05
Share

Germania va introduce de la 1 iunie amenzi usturătoare de până la 2.500 de euro pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor. Asta după ce și Italia a anunțat în urmă cu puțin timp că va introduce legislația care să împiedice copiii nevaccinați să fie înscrisi la cursurile școlilor de stat.

Ministrul german al Sănătăţii, Hermann Gröhe a explicat că măsurile se impun pentru creşterea ratei de vaccinare şi stoparea epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara sa.

România se confruntă la rândul ei cu o epidemie puternică de rujeolă, 27 de copii murind ca urma a acestei boli. Doar că guvernul nu este dispus să ia măsuri pentru a obliga părinții să își vaccineze copiii. Deși inițial se anunțau amezi pentru cei care refuză vaccinul prin Legii Vaccinării Obligatorii, ulterior au dat înapoi și legea rămâne doar cu caracter preventiv și informativ.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertiza, luna trecută, că rujeola se răspândeşte rapid în toată Europa din cauza scăderii acoperirii vaccinale.

OMS recomandă ca rata de vaccinare să fie de cel puţin 95% în rândul populaţiei, însă foarte multe ţări se chinuie să atingă această limită recomandată.