29 mai 2022

Germania s-a opus furnizării de arme Ucrainei

Annalena Baerbock, co-leader of Germany's Green party and top candidate for the upcoming national election in September, attends a news conference after a meeting with the party's leadership in Berlin, on April 26, 2021. (Photo by Markus Schreiber / POOL / AFP) (Photo by MARKUS SCHREIBER/POOL/AFP via Getty Images)

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Ministrul german de externe, Berbock: „o escaladare militară ulterioară nu va aduce securitate în Ucraina”

Ministrul Annalena Berbock s-a opus furnizarea de arme către Ucraina , sarcina principală de astăzi este de a preveni escaladarea, spune șefa diplomației de la Berlin.
„Țările G7, precum și Uniunea Europeană, au arătat foarte clar că escaladarea militară ulterioară la granița cu Ucraina și, mai ales, încălcarea dreptului internațional și încălcarea suveranității Ucrainei vor avea consecințe politice și economice enorme pentru Rusia. Dar, acum, sarcina este de a preveni escaladarea ulterioară ” , a spus Berbock pentru agenția de știri DPA.
Răspunzând unei întrebări clarificatoare despre dacă acest lucru înseamnă un refuz de a furniza arme Ucrainei, ministrul a subliniat că „o escaladare militară ulterioară nu va aduce securitate suplimentară Ucrainei”.

La începutul lunii decembrie, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în timpul unei conversații telefonice cu Berbock, a subliniat poziția Rusiei privind construirea unui dialog constructiv cu noul guvern al Germaniei. .
Recent, țările occidentale au acuzat cu insistență Rusia de o presupusă invazie iminentă a Ucrainei. La randul sau, Moscova a respins astfel de acuzații și a explicat că „avântul” din presa loială de la Washington despre „agresiunea rusă” servește drept pretext pentru înmulțirea armelor NATO la granițele Rusiei.
Ciprian Pop