Publicat: 14 Decembrie, 2015 - 10:35
Share

Sediul Facebook din Hamburg a fost vandalizat de un grup de persoane, informerază Reuters.

Grupul format din 15-20 de persoane a vandalizat o clădire în care se aflau birourile companiei Facebook din Hamburg. Aceștia au spart geamurile clădirii și au aruncat cu vopsea pe pereții acesteia. Facebook dislike - a fost mesajul scris cu spray pe zidurile clădirii. Poliţia a declanşat o anchetă în acest caz.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident. El a menționat că nu poate comenta asupra unui posibil motiv care a generat actul de vandalism. Liderul european al Facebook este investigat în Germania după eșecul rețelei sociale de a elimina discursurile instigatoare la ură împotriva unei rase sau a unui așa numit hatespeech din postările utilizatorilor.

Investigația a apărut luna trecută în urma unor atenționări ale mai multor politicieni și celebrități care au menționat  că în ultimul timp a apărut un număr mare de comentarii anti-străini în limba germană pe mai multe rețele de socializare, în condițiile în care țara se luptă cu un flux mare de imigranți.

Managerul Facebook, Martin Ott, din regiunea Europei de nord, centrala si de est din Hamburg, poate fi responsabil cu eșecul platformei sociale de a elimina discursurile instigatoare la ură, a declarat purtătoarea de cuvânt a procuraturii.

Un purtător de cuvând al Facebook a refuzat să comenteze ceva, adăugând doar că “noi putem spune ca acuzatiile sunt nefondate si ca nu a existat nici o incalcare a legii germane de catre compania Facebook sau angajati ai companiei.”