Publicat: 20 Februarie, 2020 - 18:53
Share
Printre cele 11 victime ale atacurilor de la Hanau se numără și o româncă gravidă

Publicația zeit.de din Germania anunță că, printre cele 11 victime ale atacului de la cele două baruri din Hanau, ar fi și o româncă. Femeia urma să devină mamă, fiind gravidă. Deocamdată, informația nu a fost confirmată și de autoritățile române.

Potrivit poliției, un bărbat a deschis focul în centrul orașului Hanau în jurul orei 10 p.m., miercuri seara. A împușcat și a rănit mai multe persoane la Neumarkt. La scurt timp, se spune că făptașul a fugit cu o mașină. La Kurt-Schumacher-Platz, la aproximativ doi kilometri, a împușcat și a rănit mai multe persoane. Ambele scene de crimă erau baruri în care se aflau mai multe persoane.

La scurt timp după crimă, poliția a găsit încă doi morți în apartamentul presupusului făptuitor din districtul Kesselstadt - presupusul asasin și mama sa în vârstă de 72 de ani. Poliția a găsit o armă de foc lângă morți. Când poliția a intrat în apartament, l-au găsit și pe tatăl atacatorului, care era nevătămat.

Au murit în total unsprezece persoane, cu atacatorul și mama sa. Alte șase persoane au fost rănite, una gravă.Procurorul general Peter Frank a vorbit despre „gânduri confuze”, teorii ale conspirației și o „perspectivă profund rasistă” în legătură cu presupusul făptuitor.

Germania a fost vizată în ultimii ani de mai multe atacuri jihadiste, între care cel care s-a soldat cu 12 morţi în centrul Berlinului, în decembrie 2016. Dar ameninţarea unui terorism de extremă dreapta îngrijorează cel mai mult autorităţile germane, mai ales de la uciderea unui parlamentar german pro-migranţi, membru al partidului cancelarului Angela Merkel, în iunie anul trecut.

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: