26 mai 2022

Gheorghe FALCĂ: „Am votat pentru o mai bună protejarea a animalelor în timpul transportului”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În Parlamentul European au fost dezbătute normele Uniunii Europene privind transportul animalelor şi siguranţa acestora.

„În iunie 2020 a fost înfiinţată o Comisie de anchetă a Parlamentului privind protecţia animalelor în timpul transportului. S-a constatat că normele UE nu sunt întotdeauna respectate în statele membre şi nu sunt luate în considerare pe deplin nevoile diferite de transport ale animalelor. Bunăstarea adecvată a animalelor în timpul transportului este în interesul comun al fermierilor, al consumatorilor şi al întregului lanţ de aprovizionare. Deciziile luate în Parlamentul European trebuie să ţină cont de realităţile din jurul nostru, iar transportul de animale vii este o ramură importantă a economiei UE şi de asemenea este deosebit de important pentru supravieţuirea financiară a fermierilor noştri. Transportul animalelor vii atât în Uniunea Europeană, cât şi în ţările terţe trebuie să continue, respectând, desigur, legislaţia şi îmbunătăţind standardele de bunăstare”, a subliniat europarlamentarul Gheorghe FALCĂ.

În plus, deputaţii europeni au îndemnat Comisia şi statele membre „să instaleze camere de televiziune cu circuit închis, precum şi dispozitive de înregistrare a temperaturii, umidităţii şi amoniacului pe vehiculele care transportă animale vii”.

„Parlamentul European a invitat Comisia să prezinte un plan de acţiune care ar trebui să includă o propunere privind un fond specific pentru tranziţia de la transportul de animale la transportul carcaselor şi al cărnii în locul animalelor destinate sacrificării. Durata călătoriei ar trebui adaptată vârstei şi speciilor de animale, în timp ce exporturile de animale vii ar trebui aprobate numai dacă standardele europene privind bunăstarea animalelor se aplică până la destinaţia finală”, a mai transmis europarlamentarul Gheorghe FALCĂ.