21 mai 2022

Gheorghe FALCĂ: „Noul pod peste Mureş trece în faza de execuţie”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Europarlamentarul PNL, Gheorghe FALCĂ, a transmis, referitor la semnarea contractului de execuţie pentru noul pod peste Mureş:

„Semnarea contractului între Primăria Municipiului Arad şi compania arădeană PAB România este o victorie pentru Arad şi pentru arădeni. Un proiect pe care l-am început în mandatul de primar, un proiect în care am crezut şi pentru care am găsit finanţare europeană este acum în stadiu de execuţie. Noul pod peste Mureş înseamnă o nouă legătură între cartierul Aradul Nou şi zona UTA, înseamnă un trafic decongestionat şi o soluţie sustenabilă şi ecologică pentru transportul urban.

Mă bucur să văd că acest proiect este în faza de execuţie, iar faptul că o companie arădeană – cea mai mare fabrică de construcţii metalice din sud-estul Europei, a reuşit să câştige licitaţia, aşa cum am anunţat încă din decembrie, ne dă şi mai multe motive de mândrie. O lucrare de asemenea anvergură făcută de o companie arădeană înseamnă un impuls pentru economie şi pentru dezvoltarea locală. Voi urmări îndeaproape derularea acestui proiect, cu atât mai mult cu cât specializarea mea este tocmai cea de inginer drumuri şi poduri.

Dezvoltarea Aradului se poate face doar prin proiecte mari, complexe, proiecte în care viziunea administrativă să vină în completarea nevoilor investitorilor şi în cele din urmă traiul arădenilor să fie vizibil îmbunătăţit”.

Proiectul se realizează în cadrul POR 2014 -2020, Axa 4, Obiectivului Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.