Publicat: 7 Martie, 2019 - 18:14
Share
La Târgul de turism ITB Berlin, standul României a fost vizitat de către partenerii tradiționali. Nu se simte o creștere consistentă a cererii

Ieri s-a deschis, la Berlin, ITB Berlin, cel mai mare și important târg de turism din Europa, organizat de Messe Berlin, care se desfășoară în perioada 6-10 martie. Standul României – aflat în sala 7.2b, alături de standul Republicii Cehe - ocupă jumătate dintr-un pavilion.

 

”Deschiderea oficială a fost făcută de către charismaticul ministru al Turismului, Bogdan Trif, în prezența ”celui mai iubit dintre tenismeni”, Ilie Năstase, promotor internațional al imaginii țării noastre, alături de o delegație numeroasă din partea Ministerului Turismului, a reprezentanților mass-media și pe acordurile Imnului Național interpretat magistral de către naistul Nicolae Voiculeț. Participarea României la acest târg este esențială și obligatorie pentru menținerea contractelor între touroperatorii germani și cei români. Primele zile sunt dedicate specialiștilor, iar weekend-ul, vizitatorilor, în mare majoritate reprezentați de populația locală”, subliniază Gheorghe Fodoreanu, președintele Invitation Romania, vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și unul dintre principalii touroperatori români specializați pe incoming.

 

Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, cu toate eforturile Ministerului Turismului, nici în acest an participanții români nu și-au găsit coordonatele pe lista oficială a târgului iar România nu a beneficiat de toate avantajele de marketing și de promovare din cauza plății întârziate a standului, situație care se repetă de ani de zile. Standul României a fost vizitat, mai degrabă, de către partenerii tradiționali. Nu se simte o creștere consistentă a cererii pentru piața românească. Pe de altă parte, în standul României este nevoie de mai mulți lideri de opinie locali și ar fi bine ca Ministerul Turismului să apeleze mai mult la profesioniștii din turism și la organizațiile profesionale și patronale. Se simte și mai pregnant lipsa birourilor de promovare turistică ale României în străinătate – în acest caz, al celui din Berlin – care reprezentau principalul comunicator dintre organizatorii locali și delegația română. Această lipsă s-a simțit, până acum, în toate momentele organizării participării României la ITB Berlin.

 

 

 

Despre Invitation Romania

 

 

Înfiinţată în 2006, Invitation Romania este una dintre principalele agenţii de turism din România specializată pe incoming, deci pe aducerea de turişti străini. Touroperatorul Invitation aduce turişti din toată lumea, în special din Asia, Germania, Franţa, Belgia, An­glia, Spania. Printre produsele promovate se numără circuite în Maramureş, Bucovina, Delta Dunării, Transilvania.

 

Fondatorul Invitation Romania, Gheorghe Fodoreanu, s-a dedicat, de peste 40 de ani, aducerii turiştilor străini în România. A fost ghid şi responsabil pentru piaţa franceză al ONT Carpaţi, singura firmă, de stat, care se ocupa cu aducerea turiştilor străini înainte de 1989, pe vremea comunismului. În 1990, a fondat, alături de parteneri, unul dintre primii touroperatori privaţi din România specializaţi pe incoming, Simpa Turism – Nouvelles Frontieres. Apoi a înfiinţat, alături de alţi acţionari, firmele Simpa Sport, Visit Romania, iar în 2006 a fondat Invitation Romania, touroperator unde este acţionar 100%. În 2004 a înfiinţat Comisia de Incoming a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), organizaţie al cărei preşedinte a fost între 2006 şi 2007. În 28 de ani, de când lucrează în mediul privat, Gheorghe Fodoreanu se poate mândri că a generat României circa 100 de milioane de euro prin incoming.

De-a lungul timpului, Invitation Romania a obţinut mai multe premii şi distincţii, printre care se numără: de două ori premiul internaţional al clientelei Thomas Cook, locul 1 pentru incoming şi locul 1 pentru originalitatea programului colector la Gala Top Hotels 2017 respectiv 2018, premii acordate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Autoritatea Naţională pentru Turism etc. În 2019, Invitation Romania a aderat la Asociația Incoming Romania.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: