5 februarie 2023

Gheorghe Şimon: Când ai în partid membri „copy paste”, sau iei măsuri, sau mergi acasă!

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În ultimii doi ani, trei miniştri liberali au fost dovediţi că au plagiat în lucrările care au stat la baza obţinerii unor titluri academice: ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, liberalul Florin Roman, ministrului Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu şi, mai nou, Lucian Bode, ministrul de Interne.

Publicaţiile internaţionale nu sunt la fel de îngăduitoare cu politicienii români, astfel că demisiile care au urmat după dezvăluirile privind plagiatul au avut mare ecou.

„Le Monde” a realizat o amplă analiză pe acest subiect, iar consecinţele pot fi dezastruoase pentru Guvern.

„PNL nu mai poate amâna la nesfârşit clarificarea acestor probleme de plagiat care vizează miniştrii liberali din Guvern. Faptul că aceste plagiate au fost sesizate şi analizate de presa mare internaţională ne arată că nu mai e o chestiune punctuală, ci o problemă majoră care afectează imaginea de ansamblu a Guvernului României. În titlul prestigioase publicaţii, se face trimitere la Guvernul României care este „fragilizat” de o serie de plagiate ale miniştrilor PNL. Deci PNL trebuie să rezolve problema şi cât mai repede. Când ai în partid membri „copy paste”, sau iei măsuri, sau mergi acasă!”, a subliniat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Gheorghe Şimon, deputat PSD
Declaraţie de presă – Deputat PSD Gheorghe Şimon

Sursa foto Facebook Gheorghe Şimon