5 octombrie 2022

Gheorghe Şimon: După o contracţie de 5,9% în 2020, economia regiunii EU27 şi-a revenit în 2021, când a înregistrat un avans de 5,3%

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernul, din care PSD face parte, are în continuare o misiune extrem de dificilă

Prognoza de creştere economică a Băncii Mondiale cu care se laudă premierul liberal Ciucă pe reţelele de socializare trebuie privită realist, susţin membrii PSD. Raportul Economic Periodic (EU Regular Economic Report) publicat de Banca Mondială arată că după o contracţie de 5,9% în 2020, economia regiunii EU27 şi-a revenit în 2021, când a înregistrat un avans de 5,3%, aceasta fiind cea mai puternică redresare economică a regiunii până în prezent.

„Sunt date şi estimări importante pentru investitori şi pentru ratingul nostru de ţară. Însă, câtă vreme oamenii o duc greu, preţurile cresc, puterea de cumpărare scade, o astfel de potenţială performanţă economică trebuie privită cu realism, nu triumfal!”, a subliniat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Potrivit Raportului Băncii Mondiale, pe termen lung, sunt necesare investiţiile mari însoţite de reforme în domeniile cheie grav afectate de criza sanitară din ultimii ani. De la eficientizarea instituţiilor şi îmbunătăţirea rezultatelor din educaţie, la îmbunătăţirea participării pe piaţa muncii şi integrarea forţei de muncă migratoare. Acestea ar permite Poloniei şi României ca până la finele acestui deceniu (2022-2030) să înregistreze o creştere economică potenţială mai mare decât în deceniul precedent.

„E un fapt că prezenţa PSD la guvernare a adus stabilitate, încredere şi măsuri necesare care au mai limitat, au mai atenuat din impactul crizelor multiple. Perspectiva rămâne complicată. Iar Guvernul, din care PSD face parte, are în continuare o misiune extrem de dificilă. România educată trebuie încă educată, am făcut paşi mici şi nu trebuie să ne culcăm pe lauri”, a concluzionat Gheorghe Şimon, deputat PSD.

Deputat PSD
Gheorghe Şimon

Sursa foto Facebook Gheorghe Şimon