8 decembrie 2021

Gheorghe Şimon: Guvernul Cîţu pedepseşte 99,86% dintre elevi, doar pentru că 0,14% s-au infectat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În cele două săptămâni care au trecut de la începerea noului an şcolar, doar 3.126 de elevi s-au îmbolnăvit, adică doar 0,14% din totalul elevilor din România. În ciuda procentului nesemnificativ, Guvernul Cîţu vrea să-i trimită pe toţi cei 2.216.000 de elevi din România în online în cazul în care se trece de pragul de incidenţă de 6 îmbolnăviri la mia de locuitori.

„În loc să testeze şi să-i trimită acasă doar cei infectaţi, Guvernul vrea să-i trimită pe toţi acasă. Vrea să pedepsească 99,86% dintre elevi, doar pentru că 0,14% s-au infectat. Motivul că ar diminua astfel un nou val de îmbolnăviri este nefondat. În UE, doar România şi Bulgaria mai închid şcolile în funcţie de incidenţa COVID la mia de locuitori. Asta pentru că cel mai simplu e să nu faci nimic, să dai vina pe pandemie şi să închizi. Nu valul 4 e de vină pentru închiderea şcolilor, ci incompetenţa şi nepăsarea celor care conduc această ţară. În celelalte ţări, guvernanţii fac totul pentru a ţine şcolile deschise”, a precizat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

În timp ce în străinătate elevii sunt testaţi gratuit iar şcolile sunt ultimele care se închid, măsurile impuse de Guvernul Cîţu sunt antagonice. Noile măsuri de restricţii impuse la nivel naţional nu vizează şi sălile de jocuri de noroc, care rămân deschise, spre deosebire de teatre sau şcoli. Explicaţia este simplă: păcănelele aduc bani mulţi la buget, atât de necesari în această perioadă, în timp ce teatrele sau şcolile nu.

„La ei se testează periodic elevii pentru a preveni focarele. La noi se testează doar când apar elevi cu simptome şi s-a format focarul. La ei s-au pregătit toată vacanţa de vară, pentru a deschide şcolile. La noi, cei din Guvern s-au certat toată vacanţa şi încă se mai ceartă. La ei, şcolile se închid ultimele şi se deschid primele. La noi, când se închid şcolile, sălile de jocuri de noroc rămân deschise şi tocmai s-a decis că pot funcţiona cu 50% din capacitate, până la o incidenţă de 6 la mie, graţie congresului PNL. De altfel şi anul trecut, când şcolile şi teatrele au fost închise, sălile de jocuri de noroc au rămas deschise. Aceasta este România Educată a lui Iohannis”, a concluzionat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Gheorghe Şimon, deputat PSD
27 septembrie 2021