16 octombrie 2021

Gheorghe Şimon: Preţurile la energia electrică şi gaze naturale trebuie plafonate. PSD începe să strângă semnături

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Românii privesc cu îngrijorare explozia preţurilor la energia electrică şi gaze naturale. Pentru o familie cu venituri medii şi doi copii şcolari, plata facturilor lunare a ajuns un lux pe care nu şi-l mai pot permite. Aşa cum am atras atenţia încă din vară, românii au ajuns să muncească doar pentru a plăti facturile la utilităţi. Această bătaie de joc la adresa românilor trebuie să înceteze!”, a subliniat Gheorghe Şimon, deputat PSD.

Pentru a sprijini românii, Biroul Politic Permanent a luat decizia ca organizaţiile PSD să demareze o acţiune de strângere de semnături de la cetăţeni pentru legea iniţiată de PSD privind plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. PSD va instala corturi în zonele urbane şi va desfăşura o campanie din uşă în uşă, precum şi o campanie online.

„Parlamentarii puterii trebuie să-şi amintească faptul că au fost aleşi să-i reprezinte pe cetăţeni în Parlament. Au, deci, datoria de a respecta voinţa celor care i-au votat, dacă aceasta se exprimă sub forma unor semnături prin care li se cere un vot pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze naturale. Lumina şi căldura nu trebuie să se transforme în produse de lux pentru români, ele trebuie să rămână accesibile prin plafonarea preţurilor”, a mai adăugat Gheorghe Şimon.

PSD este în prezent singura formaţiune parlamentară care a depus un proiect de lege pentru plafonarea preţurilor al gaze şi electricitate, pe o durată de 6 luni. Nivelul de plafonare va fi la preţul mediu din perioada martie-septembrie 2021.

De asemenea, legea mai prevede o compensare cu 50% a scumpirilor plătite de români în ultimele 6 luni.

Gheorghe Şimon, deputat PSD

Declaraţie de presă – Deputat PSD Gheorghe Şimon