28 septembrie 2022

Gheorghe Şimon: România are cel mai mic consum de energie electrică pe cap de locuitor din Europa. Suntem deja la cel mai scăzut nivel

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Românii sunt responsabili şi nu vor fi necesare măsuri impuse de stat pentru economisirea energiei!

PSD susţine ideea de combatere a risipei de energie, însă planul de economisire trebuie stabilit individual la nivelul fiecărei gospodării şi nu impus forţat de Guvern, cum s-a întâmplat în timpul regimului comunist.

„Românii sunt deja suficient de responsabili şi au început să economisească voluntar, pentru că este vorba de portofelul fiecăruia. Suntem singura ţară din fostul bloc comunist, deci implicit singura ţară din UE, în care s-au aplicat măsuri guvernamentale de economisire forţată, prin întreruperea gazelor naturale şi a energiei electrice către populaţie – iar repetarea acestei experienţe este de nedorit”, susţine Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Consumul de energie electrică a scăzut deja în România cu 5,2% pe ansamblu şi cu 8% la populaţie, ceea ce înseamnă că preţurile în creştere au impus deja un comportament responsabil consumatorilor români.

„Din punctul nostru de vedere mai este foarte puţin pentru atingerea procentului european de reducere cu 10% a consumului, iar acest lucru se va petrece voluntar, fără a fi nevoie de economisiri impuse de stat. Totodată, România are cel mai mic consum de energie electrică pe cap de locuitor din Europa. Suntem deja la cel mai scăzut nivel şi nu putem aplica acelaşi tratament ca în statele în care cetăţenii au un consum mai ridicat”, a mai adăugat Gheorghe Şimon, deputat PSD de Maramureş.

Gheorghe Şimon, deputat PSD

Sursa foto Pixabay