6 iulie 2022

Gheorghe Şoldan: 34.000 de absolvenţi de liceu nici măcar nu s-au înscris la examenul de bacalaureat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

34.000 de absolvenţi de liceu nici măcar nu s-au înscris la examenul de bacalaureat. Acest lucru înseamnă o MARE TRAGEDIE pentru viitorul României. Această cifră, plus cei care nu vor promova acest examen, se va adăuga celui un milion de tineri care nu au obţinut o diplomă de BAC în ultimii ani.

Domnule ministru, NU ASCUNDEŢI REZULTATELE REALE şi veniţi cu soluţii care să-i sprijine pe aceşti tineri!

Ei au fost lăsaţi în pandemie să se descurce de unii singuri, au fost lăsaţi în ultimii ani fără bani de navetă, fără bani pentru ore remediale, fără manuale sau acces gratuit la internet sau biblioteci. Părinţii lor şi-au pierdut locurile de muncă, fără să fie sprijiniţi de stat pentru a-şi ţine copiii la şcoală.

Veniţi cu programe de vară pentru a-i ajuta să recupereze ce au pierdut în ultimii doi ani! Plătiţi profesori să ofere meditaţii! Sprijiniţi-i pe cei din mediile vulnerabile să-şi poată plăti naveta până la şcoală, oferiţi-le o bursă, faceţi ca serviciile de asistenţă socială şi profesorii de orientare profesională să ajungă la copiii care au cea mai mare nevoie în acest moment!

Păstraţi şcolile deschise pentru ei încă o lună – nu îi lăsaţi să intre direct în rândul asistaţilor sociali sau în rândurile şomerilor. Le puteţi oferi o şansă să-şi găsească o meserie în viaţă! Puteţi?

Gheorghe Şoldan, deputat PSD Suceava