Publicat: 30 Mai, 2017 - 16:36

Actorul Gheorghe Visu a fost invitatul special al celei de a treia săptămâni a Festivalului de Film Românesc din Washington, D.C. — 'Reinventing Realism ? New Cinema from Romania', cu ocazia proiecției filmului 'Câini', de Bogdan Mirică, la AFI Silver Theatre and Cultural Center. După proiecție, Gheorghe Visu a participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri cu public.

Gheorghe Visu a câștigat premiul pentru Cel mai bun actor într-un rol principal la Gala Premiilor Gopo și premiul pentru Cel mai bun actor, 'Heart of Sarajevo', la Sarajevo Film Festival, ambele pentru rolul Hogaș, din filmul 'Câini'.

Regizorul Bogdan Mirică a câștigat, pentru filmul 'Câini', premiul Fipresci Prize, secțiunea Un Certain Regard, a Festivalului Internațional de Film de la Cannes; trofeul Transilvania, la Festivalul Internațional de Film Transilvania; Mențiunea Specială a juriului la Sarajevo Film Festival și șase trofee Gopo, la Gala Premiilor Gopo, inclusiv pentru cel mai bun film de debut.

Festivalul de Film Românesc intitulat 'Reinventing Realism ? New Cinema from Romania', care se desfășoară în perioada 13 mai — 14 iunie 2017, prezintă 15 filme, deținătoare a 121 de premii internaționale. Organizat de Ambasada României în SUA, în parteneriat cu prestigioasele instituții culturale americane National Gallery of Art și American Film Institute și cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, festivalul de film românesc este primul de acest gen din capitala americană, după mulți ani.

Invitați speciali ai festivalului au fost până acum regizorul Corneliu Porumboiu (filmele Comoara, Polițist, adjectiv și Când se lasă seara peste București sau Metabolism), actorul Toma Cuzin (filmele Aferim! și Comoara), actrița Andreea Vasile (filmul Fixeur) și actorul Gheorghe Visu (filmul Câini). În următoarea perioadă, la festival va participa și Anamaria Marinca (filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile).

Printre filmele din cadrul festivalului se numără Sieranevada (r. Cristi Puiu), Fixeur și Ilegitim (r. Adrian Sitaru), Poziția copilului (r. Călin Peter Netzer), Aferim!, (r. Radu Jude), Comoara (r. Corneliu Porumboiu), Câini (r. Bogdan Mirică), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile și După dealuri (r. Cristian Mungiu), Polițist, adjectiv (r. Corneliu Porumboiu). Filmele sunt prezentate la National Gallery of Art și AFI Silver Theatre and Cultural Center.

Programul complet al festivalului de film poate fi consultat pe pagina de internet https://romanianfilmfestivalwashingtondc.wordpress.com/ sau pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei României în Statele Unite ale Americii: https://www.facebook.com/romanian.embassy.us/

Ambasada României în Statele Unite ale Americii