27 septembrie 2022

Gheorghe Zamfir 80, trei evenimente extraordinare în România, între 9 şi 11 decembrie

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Emoţia reîntâlinrii cu publicul este imensă pentru mine. Faptul că voi cânta şi în faţa spectatorilor din oraşul meu natal, Găeşti, dar şi la Târgovişte şi. bineînţeles la Bucureşti, este extraordinar şi sper că toţi cei prezenţi vor trăi momente unice alături de noi.”, declara legendarul naist Gheorghe Zamfir cu puţin timp înaintea începerii seriei sale de concerte aniversare.

Evenimentul Gheorghe Zamfir – 80 invită publicul din România la o întâlnire inedită cu Gheorghe Zamfir, în trei concerte ce vor avea loc între 9 şi 11 decembrie la Găeşti – localitatea natală a artistului – pe 9 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură, la Târgovişte, pe 10 decembrie, de la ora 19, la Clubul Studenţilor, şi la Bucureşti pe 11 decembrie, de la ora 19, la Sala Radio.

Proiectul Gheorghe Zamfir – identitate națională în universalitate, realizat cu cofinanţarea Ministerului Culturii de Asociaţia pentru Promovarea Copiilor şi Tinerilor Talentaţi din România şi beneficiind de sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, coproducător Radio România își propune promovarea în plan național și internațional a excelenței actului interpretativ generat de personalitatea muzicală complexă a maestrului Gheorghe Zamfir, în contextul împlinirii, anul acesta, a 80 de ani de la naștere.

Concertele ce îi vor avea în prim plan pe Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi beneficiază de participarea Orchestrei Metropolitane Bucureşti dirijate de Alexandru Ilie şi Daniel Jinga. Cunoscute lucrări aparținând patrimoniului românesc şi universal vor prinde viață prin instrumentul iconic al românilor, naiul, „îmblânzit la superlativ” de însuși maestrul Gheorghe Zamfir, fără îndoială unul dintre cei mai reprezentativi artişti români actuali, personalitatea sa uriaşă depăşind cu mult graniţele României.

Marele artist va susţine un masterclass pe 12 decembrie, de la ora 14, la Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română.