Publicat: 9 Decembrie, 2019 - 00:12
Share

Copiii aflati in grija Centrului Social Provita din Parohia Valea Plopului, condus de Parintele Nicolae Tanase, au primit, duminica, 8 decembrie, peste 360 de perechi de ghete imblanite de iarna, sosete termice si caciuli! Produsele au fost oferite de catre voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, coordonati de Pr. Arhimandrit Ciprian Gradinaru, si de catre sponsorul principal Decathlon Romania. 

Proiectul "Incaltari Noi pentru Valea Plopului" a demarat in urma propunerii Sectorului Social al Arhiepiscopiei Bucurestilor adresata Voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului de a se implica in identificarea resurselor necesare indeplinirii proiectului. Voluntarii au gasit intelegere si sprijin material la reprezentantii Decathlon Romania, care au oferit 211 perechi de ghete si la persoane fizice si juridice, care au contribuit cu aproximativ 150 de perechi de ghete. Printre beneficiari s-au regasit atat copilasi, cat si persoane adulte nevoiase. 

"Campania pentru acest proiect a inceput din luna octombrie 2019, informatia fiind publicata alaturi de Icoana Sfantului Nicolae si pe pagina "Vino sa Donezi Sange, Salveaza o Viata". In campania de pe Facebook, am indemnat oamenii sa cumpere ei insisi aceste incaltari, urmand un tabel precis cu numerele beneficiarilor primit de la Valea Plopului. Foarte multe persoane fizice si juridice si-au aratat suportul si entuziasmul aducand la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului  incaltarile cumparate personal! Ulterior, Decathlon Romania a raspuns solicitarii noastre de sponsorizare si a sprijinit proiectul cu 211 perechi de incaltari, caciuli si sosete groase de iarna, devenind Sponsorul Principal al evenimentului. Coincidenta sau nu, incaltarile au ajuns la Valea Plopului chiar de ziua Sfantului Nicolae", a declarat Alina Jiga, voluntar al Paraclisului Catedralei Nationale. 

"Decathlon are un program de responsabilitate sociala care este axat pe copiii din medii defavorizate sau persoane cu dizabilitati si am considerat ca se incadreaza in scopurile pe care le urmarim. Astfel, am pregatit incaltaminte pentru aproximativ 200 de copii, dar le-am adaugat si sosete, caciuli - niste articole necesare pentru vremea mai rece care a si inceput", a declarat avocatul Decathlon Romania, Andrei Rigu.

Momentul impartirii ghetutelor a fost unul emotionant deoarece copiii s-au pregatit cu un concert de colinde si o sceneta de teatru despre Nasterea Domnului Iisus Hristos in semn de multumire.

"Copiii Centrului Social Provita din Parohia Valea Plopului au multumit pentru toate darurile primite din Partea Patriarhiei Romane si din partea Decathlon Romania. Si noi, preotii, multumim pentru grija purtata de catre Preafericitul Parinte Patriarh, Daniel", a declarat preotul Rafael Tanase.

Pentru darurile necesare copiilor de la Valea Plopului, reprezentantii Decathlon Romania au fost onorati de catre Preafericitul Parinte Patriarh, Daniel, cu Diploma de Onoare "Sfantul Apostol Andrei Ocrotitorul Romaniei".

Parohia Valea Plopului face eforturi deosebite ca sa sustina copiii aflati in grija Centrului Social Provita si sunt in derulare o multime de proiecte care necesita sustinere financiara din partea societatii civile. Cei care pot si doresc sa ajute financiar copiii de la Valea Plopului pot dona in conturile de mai jos:

Parohia Valea Plopului, Judetul Prahova ; Cod fiscal: 7250870
IBAN (RON) : RO94 RNCB 0211 0118 4771 0001
IBAN (EUR) :  RO40 RNCB 0211 0118 4771 0003
IBAN (USD) :  RO67 RBCB 0211 0118 4771 0002
Cod SWIFT:  RNCBROBU
BCR ( Banca Comerciala Romana) sucursala Valenii de Munte
Adresa Bancii: Str Berevoiesti nr 6 - Valenii de Munte
Codul Bancii: 53940
Se face Mentiunea pe OP: suma destinata copiilor centrului social "Pro Vita pentru nascuti si nenascuti" ai Parohiei Valea Plopului

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: