5 octombrie 2022

Ghidul pacienţilor cu hipertensiune pulmonară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

De 5 mai – Ziua Internaţională a Hipertensiunii Pulmonare, Asociaţia Pacienţilor Hipertensivi Pulmonari lansează Ghidul pacienţilor cu hipertensiune pulmonară.

Totodată, această zi va fi marcată prin iluminarea în mov (culoarea acestei afecţiuni) a Turnului STS de pe str. Virtuţii.

„În acest mod, dorim să atragem atenţia asupra faptului că hipertensiunea pulmonară poate afecta pe oricine tânăr sau mai în vârstă, bărbat sau femeie. Este important ca oricine prezintă simptomele descrise în Ghid să meargă la medic”, a declarat Bogdan Burduja, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Hipertensivi Pulmonari.

„Continuăm demersul nostru de a lansa ghiduri pentru pacienţi realizate de medici specialişti, într-un limbaj simplu şi uşor de înţeles. Pacienţii au nevoie de materiale informative din surse avizate, realizate de medici”, a declarat Radu Gănescu, preşedintele COPAC.

Ghidul a fost gândit ca un instrument care să ajute în tot ceea ce înseamnă managementul bolii (tratament, stil de viaţă, mişcare, etc.) pentru pacienţii deja diagnosticaţi şi aparţinătorii lor. Pe de altă parte, Ghidul este destinat şi populaţiei generale, oricărei persoane care are nevoie de informaţie avizată despre un simptom cu care s-a confruntat.

Ghidul a fost realizat de dr. Mădălina Brutaru, sub coordonarea prof. dr. Ioan Coman, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”.

Acest ghid face parte din campania noastră de informare „Respiră! Bucură-te de fiecare zi!”, realizată de Asociaţia Pacienţilor Hipertensivi Pulmonari în parteneriat cu COPAC.

Ghidul poate fi consultat pe următoarele linkuri:

Ghidul pacientilor cu hipertensiune pulmonara

Ghidul pacientilor cu hipertensiune pulmonara

O discuţie despre hipertensiunea pulmonară va avea loc în această seară de la ora 20.00 cu prof. dr. Ioan Coman, Institutul de Urgenţe pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”, pe care o puteţi urmări pe pagina de FB a COPAC.