Publicat: 12 Iunie, 2018 - 17:46
Share

,,Cea mai iresponsabilă declarație a unui lider politic român din ultimii 30 de ani’’. Așa a calificat Toni Greblă potopul de invective și de răstălmăciri cu care președintele Klaus Iohannis a ales să răspundă întrebărilor jurnaliștilor și, în mod deosebit, să își  motiveze foarte posibila sa alegere de a nu respecta decizia Curții Constituționale privind revocarea Laure Kovesi de la butoanele de comandă ale DNA.

Sunt,din păcate,(și ) în declarațiile de astăzi ale celui investit prin votul liber exprimat al românilor să fie garantul suprem al respectării Constituției și legilor țării, multe, îngrijorător de multe, afirmații în care neadevărul mesajelor face casă bună cu bădărănia exprimării și nu pot să sper decât că, într-un viitor cât mai apropiat, acestea își vor primi replica meritată. Dar, pentru că o anumită zicere prezidențială depășește într-un mod cu totul inacceptabil cadrele unei dezbateri politice  și ne vizează pe foarte mulți dintre noi, am socotit de datoria mea să îi dau răspuns neîntârziat.

 Așadar, la un moment dat, președintele Klaus Iohannis se referă la ,,un politician care este infractor’’ și despre care spune mai departe că ,,a convocat un miting mediocru anti-justiție’’(am încheiat citatul).

 Nu îți trebuie prea multă cultură politică pentru a înțelege că acel ,,politician care este și infractor’’ se numește Liviu Dragnea, așa după cum nici de cine știe ce grozave studii juridice nu ai nevoie pentru a constat că, și de data asta, Klaus Iohannis, încalcă în mod flagrant, ba chiar în mod grosolan, prezumția de nevinovăție, atâta vreme cât magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat pentru 21 iunie să dea sentința în dosarul privind instigarea la abuz în serviciu care îl vizează pe președintele PSD. Dacă ar fi să mă potrivesc la nivelul deducțiilor lui Klaus Iohannis atunci aș putea foarte bine să spun că, din momentul în care a folosit calificativul ,,infractor’’ , fie și fără a–l numi pe cel vizat, domnia sa s-a antepronunțat! Dar, pentru că nu îmi permit să recurg la asemenea reprobabile procedee, pun punct discuției și aștept replica directă a celui vizat. A lui Liviu Dragnea, bineînțeles!

Ceea ce, însă, nu înseamnă și că pot trece cu vederea, cu atât mai mult că pot tolera, expresia ,,un miting mediocru împotriva justiției’’ de care vremelnicul chiriaș din Dealul Cotrocenilor,  Klaus Iohannis,s-a folosit pentru a caracteriza mitingul de sâmbătă,9 iunie,  din Piața Victoriei.

 Fac asta din cel puțin două motive. Primul motiv este că acest miting nu a fost unul împotriva justiției, ci exact invers, adică un miting împotriva IN-justiției. Împotriva unui sistem de justiție aservit intereselor politicianiste și transformat în instrument de teroare și de represiune . Sistem al căruia creator și principal beneficiar a fost Traian Băsescu- Amiralul Dezastrului Național- și pe care l-a preluat și îl păstorește însuși președintele în exercițiu al României, Klaus Iohannis. Al doilea motiv ține de marea, gogonata minciună- calificativul ,,mediocru’’- la care pamfletarul fără vână și fără har, Klaus Iohannis, a recurs. Asta de vreme ce numai ,,mediocru’’ nu poate fi socotit un miting la care, potrivit mai multor evaluări, au participat peste 200.000 de oameni! Iar dacă cumva termenul ,,mediocru’’ a fost folosit pentru a caracteriza statura intelectuală sau morală a participanților, atunci cu atât mai rău pentru guralivul  imprudent! Motiv pentru care, până acum, acesta trebuie să fie cât mai curând obligat să prezinte scuze publice față de cei pe care i-a jignit atât de grav.

Ar mai fi multe și gogonate neadevăruri pe care președintele Klaus Iohannis le-a debitat și de pe urma cărora discursul său de azi merită, cu vârf și îndesat, diagnosticul dat de Toni Greblă. Dar mă opresc aici, fiindcă, omenește vorbind, există o limită a minciunii și a lipsei de respect pentru celălalt. Cu toate acestea, nu vreau să scap ocazia și să mă refer la noua păsuire pe care și-a acordat-o domnul președinte până va ajunge să studieze, să aprofundeze și, de ce nu?, să priceapă motivația Curții Constituționale pentru revocarea neîntârziată din funcție a Slujitei. Prilej cu care îmi vine în minte atât de înțeleapta maximă a lui Georg Christoph Liechtemberg:,,Dacă o carte se lovește de un cap și sună a gol, nu întotdeauna este de vină cartea’’.

 Curat ghinion, nu-i așa domnule președinte? Vreau să spun, ghinion pentru noi, să avem așa un președinte!

Format: