Publicat: 3 Ianuarie, 2017 - 19:58

Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie, face, intr-o noua aparitie la Romania TV, noi dezvăluiri legate de complicitatea sa cu Laura Codruţa Kovesi.

Ghita a mai sustinut ca actualul procuror-sef al DNA ar fi facut presiuni asupra sa pentru a veni cu "denunturi si date pe care sa le interpreteze, dorind sa faca un dosar mare care sa o impinga spre varful Ministerului Public". Pentru niciuna dintre acuzatii Ghita nu a prezentat dovezi.

"Am sa va prezint felul in care aceste dosare sunt masluite dupa modelul brevetat de Laura Codruta Kovesi in celebrul dosar Realitatea. O sa vedeti felul in care Kovesi a vrut sa distruga Realitatea TV. Kovesi m-a abordat in cladirea SRI numita K2, unde stateam impreuna la masa si mi-a spus ca ascultandu-l pe Vintu si-a dat seama ca nu mai are finantare pentru Realitatea. A vazut cat de vulnerabil este Vintu si stia ca va accepta intr-un fel sa primeasca finantare si sa cedeze Realitatea TV. Am acceptat acest lucru.

Dansa s-a gandit ca va putea sa-l doboare si sa-l scoata din joc mult mai repede, iar probabil Realitatea TV sa devina o televiziune supusa (...) Am semnat acel contract de management cu Vintu si am acceptat sa finantez Realitatea TV. La ceva timp au aparut frictiunile intre mine si Vintu, iar Kovesi a stat la panda si a luat facut un dosar pe baza acestor frictiuni/certuri dintre mine si Vintu. A inceput sa-mi explice cum si in ce fel pot fi conduse discutiile cu Vintu astfel incat ele sa para santaj, amenintare sau sa se incadreze la niste fapte penale.

Am ascultat de dansa ca aveam o relatie de incredere si prietenie si pentru ca punea pasiune in dorinta dansei de a-l infunda pe Vintu si nu as fi vrut sa o refuz sau sa ma cert cu dansa", a sustinut Sebastian Ghita, citind un presupus schimb de mailuri in care Kovesi i-ar fi cerut sa ii aduca un document convingator ca Vintu l-a amenintat cu moartea, asa cum sustinuse anterior.

El a mai spus ca a fost presat de Kovesi, pentru a veni cu "denunturi si date pe care sa le interpreteze, dorind sa faca un dosar mare care sa o impinga spre varful Ministerului Public si sa-si consolideze cariera".

"Eu stiu bine cum au stat lucrurile si stie si doamna Kovesi. Nu am crezut ca se va schimba atat de mult incat sa breveteze acest model si sa il explice si altor procurori care la randul lor masluiesc dosare", a mai sustinut omul de afaceri.

Fostul deputat mai spune si ca Nicolae Popa, condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii si care a plecat din tara in anul 2000, a fost adus in Romania din Indonezia pe banii unei firme din Ploiesti, care a platit 200.000 de euro, "la cererea Laurei Codruta Kovesi si a statului roman".

Ghita a sustinut ca o firma de constructii din Ploiesti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a platit avionul pentru aducerea in tara a lui Nicolae Popa, din Jakarta, la cererea lui Kovesi si a statului.

"La cererea lui Kovesi, o firma de constructii din Ploiesti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a platit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa din Indonezia. Realitatea este ca o firma privata, la cererea statului roman, a platit 200.000 de euro pentru a fi adus cel care a falimentat FNI si care a furat sute de mii de oameni. O intreb pe doamna Kovesi: ce fel de operatiune o fi asta? Oare suntem vinovati de spalare de bani? E doar dansa sau sunt doar eu? Am actionat eu in numele statului roman?", spune Ghita, din spatele unui birou, fara a da vreun indiciu despre unde s-ar putea afla.