Publicat: 11 Februarie, 2013 - 14:18
Share

Inalta Curte de Casaţie şi justiţie a decis, luni, să-l condamne pe deputatul PNL Gigi Becali la trei ani de închisoare cu suspendare. Pedeapsa a fost dată pentru sechestrarea hoţilor care i-au furat maşina în 2009.

Becali a fost achitat în 2011, dar anchetatorii au contestat decizia, susţinând că aceasta îi încurajează pe cei tentaţi să-şi facă singuri dreptate.
 
Becali a declarat iniţial, pentru gsp.ro, că va aştepta în Dubai sentinţa finală.

„Acum sunt în Dubai. Mâine (ieri, n.r.) o să mă duc la meciul lui Olăroiu. Luni o să fiu în ţară, ca să nu mai speculeze nimeni că eu vreau să fug”, însă apoi a revenit: „În România e posibil orice, dar să-ţi recuperezi maşina şi apoi să faci puşcărie, nu e posibil. Eu sunt aici mai mult pentru liniştea mamei, e mai bine să mă ştie ea aici. Ca să nu fiu acolo când se dă sentinţa. Apropiaţii mei sunt mai liniştiţi aşa. Dacă ar fi vreo problema, ipotetic vorbind, avionul pe pistă şi am plecat şi de aici. Voi credeţi că eu sunt papagal să mă iau după Băsescu şi să stau în ţară?”.
 
  ”Dacă mi se întâmplă o nedreptate, nu că nu mai calc prin România, dar nici aerul de aici nu-l mai respir! Şi în aer dacă sunt, ocolesc spaţiul României. Cum adică, după ce m-au luat de la 6 dimineaţa cu 20 de mascaţi, să mai ceară şi 11 ani?”, a spus Gigi Becali.