Publicat: 3 Aprilie, 2015 - 17:44
Share

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, vineri, la ieşirea din Penitenciarul Poarta Albă, că marca deţinută de Clubul Sportiv al Armatei Steaua ar trebui scoasă la vânzare, în opinia sa aceasta valorând mai puţin de 10.000 de euro.

"Palmaresul îl avem, istoria o avem, tradiţia o avem, culorile le avem. Aia este o siglă care, ştii cât valorează, cât produc ei. Că văd acum că vând tricouri. O marcă pentru a costa bani trebuia să producă. Şi dacă ei spun că costă bani, să o scoată la vânzare, la licitaţie, să vedem câţi bani iau pe ea. Să vedem, dă cineva vreo 10.000 de pe ea? Nu dă nimeni nimic", a declarat Becali.

Patronul FC Steaua consideră că pentru a folosi sigla deţinută de clubul sportiv ar trebui să primească o sumă de bani şi nu invers.

 "Ei acum să-mi dea 10 la sută din vânzări mie, la Steaua adică, ca să pot să o pun pe piept ca să poată să vândă tricourile. Că suporterii nu cumpără tricourile alea. Bă, astea nu sunt ale echipei de fotbal, sunt ale echipei de handbal. O să le spun eu să nu cumprere, că nu sunt ale echipei de fotbal... nu are de ce să cumpere lumea, decât cei care iubesc handbalul sau voleiul, pentru că noi, la fotbal, nu folosim sigla aia. Dar, tu crezi că la Judecată, pe mine o să mă întrebe: "Ai fost ce, patron de fotbal; Balanţa în jos"­. Idolatrie este... crezi că mă mai interesează pe mine. Dar ce voi face, voi face nişte lucruri, chiar şi prin rugăciune ca să vedeţi că spiritul este mai tare decât materia şi voi lupta cu Europa ca să le fac pe plac suporterilor - asta voi face şi echipa va creşte. Toată lumea să ştie un lucru: unde nu sunt bani e greu de făcut rezultate şi performanţă", a mai spus finanţatorul stelist.

Juristul CSA Steaua, locotenent-colonel de justiţie Florin Talpan, a afirmat, vineri, că nu se va putea ajunge la o înţelegere cu FC Steaua Bucureşti, privind acordarea licenţei pentru folosirea mărcii de către gruparea de fotbal, atât timp cât aceasta acţionează în judecată CSA în diferite speţe.

Societatea Fotbal Club Steaua Bucureşti (FCSB), finanţată de Gigi Becali, a solicitat Tribunalului Bucureşti anularea mărcii notorii sub care s-a câştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, dar şi Supercupa Europei, în 1987, aflată în proprietatea Clubului Sportiv al Armatei.