Publicat: 17 Aprilie, 2012 - 11:00
Share

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat că nu are emoţii înaintea aflării verdictului magistraților de la Înalta Curte în dosarul „Valiza”, în care latifundiarul este acuzat de dare de mită.

„Dacă miliarde de oameni spun la premiere premiere, cum poti să spui în România că este mită? Nu ma îndoiesc și nu imi fac probleme că un judecător de la Înalta Curte, unde sunt specialiști, poate să spună la alb negru. Chiar dacă ar avea ordine, nu cred că un judecător poate să își păteze cariera și reputația s spună la alb negru. Nu ai cum să interpretezi, oricât de multă dușmănie ai avea pe Becali. Nu am nicio emoție”, a declarat, Marți, Becali conform B1TV, precizând că vrea și își va recupera banii confiscați de anchetatori.

Astăzi se judecă Dosarul Valiza. Instanţa supremă a amânat pentru data 17 Aprilie decizia în dosarul "Valiza", în care finanţatorul echipei Steaua, George Becali, fostul vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al clubului Teia Sponte şi alte persoane sunt acuzaţi de fapte de corupţie în sport
 
Dosarul a fost finalizat în 6 Martie, judecătorii instanţei supreme au stabilit atunci că vor da o soluţie în dosar pe data de 20 Martie, dar instanţa a amânat o decizie în acest dosar pentru 3 Aprilie.
 
Instanţa supremă a amânat, Marţi, pentru 3 Aprilie decizia în dosarul "Valiza", în care finanţatorul echipei Steaua, George Becali este acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Procurii DNA din dosarul ”Valiza” au cerut judecătorilor instanţei supreme condamnarea lui George Becali şi a avocatei Alina Ciul la pedepse cu executare.
 
   Procurorul Cameluş Păduraru a cerut patru ani de închisoare pentru George Becali pentru de dare de mită şi doi ani de închisoare pentru faptele de fals, menționându-se că acesta "a recurs la fapte de corupere repetate iar ulterior a încercat reconstituirea de probe pentru ascunderea faptelor de corupţie."
 
   Pentru avocata Alina Florentina Ciul, s-a solicitat stabilirea unei pedepse de doi ani de închisoare, pentru favorizare a infractorului şi două de fals.
 
   În același dosar al faptelor de corupție din sport, pentru vicepreşedintele FC Steaua, Teia Sponte, şi celelalte trei persoane (Piţurcă, Marino şi Volcinschi s-a cerut câte doi ani de închisoare cu suspendare.
 
  Gigi Becali este acuzat că în mai 2008 ar fi încercat să-i stimuleze cu 1,7 milioane de euro pe jucătorii de la Universitatea Cluj pentru ca aceștia să câștige meciul cu CFR Cluj de care depindea deciderea campioanei României la fotbal. Becali mai este învinuit și că, în 2006, le-ar fi oferit jucătorilor Gloriei Bistrița câte 5.000 de euro în cazul unui egal, respectiv câte 10.000 de euro în cazul unei victorii într-un meci pe care urmau să-l dispute cu Rapid.