Publicat: 20 Mai, 2013 - 18:01
Share
Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină, 2 ani de închisoare cu executare şi 5 ani interzicerea unor drepturi

Omul de afaceri Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, la doi ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pe cinci ani, în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN, în care a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată.  Însă, pentru că Becali are o condamnare anterioară de trei ani cu suspendare, în urma condamnării cu executare de astăzi, aceasta se activează, astfel că patronul Stelei va face trei ani de închisoare, în condiţiile în care, potrivit legii se execută pedeapsa cea mai mare.

Dumitru Cioflină a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare  şi interzicerea unor drepturi pentru cinci ani.

Victor Babiuc a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare şi la interzicerea unor drepturi pe cinci ani.

Decizia dată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă și executorie, ÎCCJ fiind ultima instanță.

Gigi Becali urmează să-și piardă mandatul de deputat câștigat cu ajutorul PNL în urma acestei sentințe. În timpul prezenței în Parlamentul României, Gigi Becali a activitat și ca președinte al Comisiei Juridice.

Patronul Stelei a fost oprit, duminică seara, de poliţiştii de frontieră pe o pistă privată, în timp ce încerca să părăsească ţara cu destinaţia Israel. Becali a fost audiat ore în şir de procurori la Parchetul Instanţei Supreme, însă în cele din urmă a fost lăsat să plece. Nu înainte de a afla că este cercetat într-un nou dosar penal.

Omul de afaceri spune că nu avea de gând să fugă din ţară de sentinţa în dosarul terenurilor MAPN, care se va da astăzi, ci să se roage la Dumnezeu.

Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.