Publicat: 6 Iunie, 2017 - 18:53
Share

Joi, 8 iunie 2017, de la ora 19.00, Big Band-ul Radio propune un nou concert pe ritmuri de jazz latinoamerican la Sala Radio, avându-l ca invitat pe muzicianul de origine cubaneză Gilberto Acen Ortega, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor. Evenimentul va fi prezentat de Florian Lungu. 
Originar din Havana, Gilberto Acen Ortega a început studiile de percuție la vâsta de 8 ani, sub îndrumarea profesorilor J. Luis Quintana, Roberto Hernandes Acea și David Ortega Stuart. Și-a început cariera muzicală la 16 ani, cântând alături de mai multe formații de muzică populară cubaneză și în orchestra armatei. 

A susținut numeroase turnee în America de Sud, Europa, Statele Unite și Asia. În 2004, Gilberto a participat la un festival de jazz la Havana unde, împreună cu formația în care activa la acel moment, a câștigat locul I pentru cea mai bună interpretare.
Până în 2006 a fost membru al formației Azucar Negra. S-a transferat în România în urmă cu aproape 10 ani. A cântat alături de Analia Selis, Andrei Tudor, Ionel Tudor Band, Mandinga, Ștefan Bănică, Horia Brenciu, Connect-R, Alex Velea, Bosquito, Pepe și Andra. Face parte din formația Ekue Band, alături de carte a concertat în Canada, Mexic, Japonia, Belgia, Olanda, Anglia, Norvegia, Suedia, Franța, Polonia, Italia, Elveția, iar cu Balako - grup alcătuit din muzicieni români și cubanezi -, a participat la prestigiosul Festival de jazz de la Montreux.

Concertul este dedicat campaniei Auzul e un dar. Nu-l ignora!, susținută de Televiziunea Română și Radio România și inițiată de Asociația Audiologilor din România, cu scopul de a atrage atenția asupra necesității unui program de screening auditiv național în rândul nou-născuților din România. 
Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro.