Publicat: 5 Februarie, 2018 - 12:51

Asociații Confindustria Romania s-au reunit la finalul săptămânii trecute la București pentru alegerea noului Președinte Confindustria Romania precum și a Consiliului Național Confindustria România. Fostul Președinte, Mauro Maria Angelini, nu a putut participa la întrunire, din motive personale.

Giovanni Villabruna, (ANSALDO NUCLEARE – GRUPUL ANSALDO ENERGIA), cu o experiență profesională de peste treizeci de ani în România, a fost ales Președinte al Asociației cu un rezultat excepțional, obținând 97% dintre voturile membrilor, drept dovadă a atenției de care a beneficiat această prestigioasă candidatură precum și a interesului în creștere pentru proiectul Confindustria. 
Printre temele pe care le va aborda cu prioritate în cadrul mandatului său, Președintele Villabruna a enumerat dezvoltarea asociativă, nu doar în sensul creșterii numerice cât și a celei calitative. A subliniat de asemenea necesitatea unui dialog mai amplu cu întreprinderile de mari dimensiuni aflate în România, adresând un mesaj de reflecție către marile bănci italiene prezente în România, ce reprezintă un partener indipensabil în susținerea dezvoltării în special a IMM-urilor. Noul Președinte a menționat și sectoarele de mare interes pentru creșterea României, precum Agricultura, care într-un sens mai amplu poate fi considerată Agroindustrie, Energia, Construcții/Infrastructură și Mediu. 

Giovanni Villabruna a citat în cadrul discursului său de învestitură întârzierile din cauza birocrației, creșterea costului muncii, lipsa mâinii de lucru ca fiind câteva dintre problemele întâmpinate de oamenii de afaceri italieni în România. 
Echipa lui Villabruna în cadrul Confindustria România în perioada 2018-2020 este alcătuită din: Alessandro Romei (RINA SIMTEX) în calitate de Prim Vicepreședinte; Giulio Bertola (ADV COMMUNICATION) – Delegat pentru raporturile cu Confindustria; Nicola Longo Dente (UNICREDIT); Roberto Falato (BOSCOLO & PARTNERS CONSULTING) – Trezorier; Fausto Mastrini (AUTO PERUGIA) – Delegat pentru IMM-uri; Wolfgang Meier (PIRELLI); Alessio Miconi (OMA ROMANIA) – Delegat pentru relațiile industriale și Marco Nicastro  (AGRO MAGISA) – Delegat Agroindustria. Echipa Președintelui Villabruna este completată de cei patru Consilieri aleși de Adunare: Vincenzo Gaudino (TELECOMPONENTI ROMANIA); Luca Rabbia (GOLD PLAST); Davide Crovetti (SCG BUILDING); Andrea Infriccioli (BANCA IFIS). 
 

Tag-uri Nume: