Publicat: 16 Decembrie, 2019 - 13:01
Share
Cel mai extins parc mixed-use din România

Globalworth începe construcția Constanța Business Park, cel mai extins parc mixed-use din România

 

București, 16 decembrie 2019. Globalworth Industrial, sub-brandul de industrial și logistică al dezvoltatorului imobiliar Globalworth, a început lucrările la Constanța Business Park, unul dintre cele mai mari proiecte mixed-use din România. Parcul de afaceri se dezvoltă pe un teren  de aproximativ 100 de hectare și va include spații industriale și de logistică, spații de producție, un nod intermodal, clădiri de birouri și spații pentru servicii.

„Am ales să dezvoltăm acest proiect în Constanța deoarece le putem oferi viitorilor chiriaşi o serie de avantaje unice datorate amplasării strategice. Judeţul Constanţa  beneficiază, în primul rând, de cea mai bună conectivitate din România din punctul de vedere al infrastructurii, cu acces rutier şi feroviar facil,  precum şi acces la rute maritime și fluviale. Constanța Business Park va reprezenta în acest sens cea mai bună locație pentru dezvoltarea operațiunilor lanțului de aprovizionare. Constanța este şi cel mai urbanizat judeţ din România și se află în TOP 5 ca număr de studenți și număr de absolvenți de facultate, astfel că oferă chiriașilor acces la forţă de muncă bine pregătită”, a declarat Mihai Zaharia, Director of Investments and Capital Markets al Globalworth.  

Constanța Business Park este situat în apropiere de Portul Constanța, al patrulea cel mai mare port din Europa ca suprafață. Mai mult, locația este conectată la 3 coridoare de transport importante la nivel pan-european: Coridorul IV (Europa de Vest și de Est), Coridorul VII (Dunărea) și Coridorul IX (Europa de Nord și de Sud).

Dezvoltarea Constanța Business Park se va derula în perioada 2019 – 2024 și va cuprinde mai multe faze de execuție, care vor avea ca rezultat o suprafață închiriabilă de peste 550.000 mp. În prima etapă, initiata deja, Globalworth Industrial are în vedere dezvoltarea unui depozit logistic cu o suprafață închiriabilă estimată la 21.000 mp. Prima etapă include de asemenea infrastructura din cadrul proiectului, drumurile de acces și conexiunea cu artera rutieră principală.

Asemenea tuturor proiectelor dezvoltate de Globalworth, Constanța Business Park este un proiect bazat pe soluții de sustenabilitate, respectând politicile de mediu susținute de companie.

Lucrările la prima fază a parcului de afaceri sunt prevăzute să fie finalizate în cursul anului 2020.

Proiectul Constanța Business Park este dezvoltat prin intermediul parteneriatului strategic cu Global Vision, companie cu un istoric de peste 15 ani în sectorul industrial și logistic. Dezvoltatorul are o vastă expertiză în servicii și management în construcții și inginerie civilă.

„Este un proiect de anvergură, menit să devină cel mai mare pol de business din regiunea de est și sud-est a României. Avem acorduri de principiu cu firme din zona de producție, distribuție și logistică pentru spații disponibile în primul corp de clădire, începând din trimestrul 2 al anului viitor. Este un interes deosebit pentru închirierea spațiilor de logistică, ceea ce ne reconfirmă potențialul regiunii Constanța. Totodată, suntem în discuții avansate cu doi retaileri alături de care definim specificațiile și condițiile de colaborare pentru spațiile comerciale din Constanța Business Park. Continuăm promovarea acestui proiect în România și, sigur, către investitori din străinătate, atât pentru segmentul de producție, cât și pentru cel de cercetare-dezvoltare”, a declarat Șerban Juverdeanu, Head of Development al Global Vision.

 

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listata la Bursa de Valori de la Londra şi citată în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019. Peste 95% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naționale și multinaționale. In Romania, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile sale se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Globalworth Industrial este o platformă de dezvoltare și investiții în piața imobiliară de logistică și industrial, care adună până în acest moment în portofoliu parcuri premium în locații strategice precum Pitești și Timișoara. Acest sector al companiei Globalworth beneficiază de o expansiune rapidă, cu proiecte de anvergură în derulare în apropierea orașelor Constanța, București și Timișoara.

La finalul lunii Iunie 2019 portofoliul Globalworth Industrial însuma o suprafață de 190.000 mp.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.globalworth.com.

 

Tag-uri Institutii: