Publicat: 7 Ianuarie, 2017 - 14:17

Globurile de Aur, unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului la Hollywood, își deschid porțile pentru decernarea premiilor celor mai apreciate filme. 

Premiile celei de-a 74-a ediție a evenimentului vor fi decernate duminică în cadrul ceremoniei desfășurate la Beverly Hills, prezentată de Jimmy Fallon și de o mulțime de actori îndrăgiți, cum ar fi Drew Barrymore, Steve Carell, Matt Damon, Viola Davis sau Nicole Kidman.

Unul dintre filmele cu șanse reale de câștig este comedia muzicală "La La Land", care ilustrează povestea de dragoste dintre o actriță aspirantă și un muzician de jazz, având un total de șapte nominalizări. Emma Stone și Ryan Gosling, cei care interpretează rolurile principale în acest lungmetraj sunt printre potențialii câștigători la categoriile rol principal feminin/ masculin într-un film musical sau comedie. Marele rival al peliculei la această categorie este "Florence Foster Jekins", care se bucură de contribuția spectaculoasă a actorilor Meryl Streep și Hugh Grant.

La categoria dramă, concurența este ceva mai accentuată. "Manchester by the Sea", cu cinci nominalizări, spune povestea unui bărbat obligat să se ocupe de îngrijirea nepotului său după ce fratele lui se stinge din viață. Actorul Casey Affleck, care joacă rolul principal, este printre favoriții premiului pentru cel mai bun actor într-un film dramatic. Filmul este cam la același nivel cu "Moonlight", cu șase nominalizări, care descrie viața unui tânăr homosexual de culoare crescut de o mamă toxicomană.

Natalie Portman, deja laureată a două Globuri de Aur, se află și de data aceasta pe lista potențialelor câștigătoare la categoria cea mai bună actriță într-un rol dramatic. Natalie a fost nominalizată pentru rolul fostei primei doamne americane, Jacqueline Kennedy, din filmul "Jackie", în care este descrisă viața ei și greutățile cu care este nevoită să se confrunte după asasinarea președintelui John Kennedy.

Pentru cel mai bun film de animație se vor duela "Ma Vie de Courgette" și cele două producții Disney, "Vaiana" și "Zootopia".